Almás marcipános krémes recept

Hozzávalók:
Piskótához
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 4 ek cukor
- só
- 1 ek víz
- 2 ek őrölt, pucolt mandula
- 1/2 tasak sütőpor
Krémhez
- 1 tasak tejszín ízű puding
- 5 dl tej
- 4 dkg cukor
- 5-10 dkg marcipán
- 2 dl tejszín
- 1 tasak habfixáló
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 ek baracklekvár
- 3 édes alma
- őrölt csillagánizs
- 2 ek barna nádcukor
- 1 lime/citrom leve és reszelt héja
- 2 cl fehérbor
Díszítéshez
- csokiforgács
- pirított mandula
Elkészítése:
35 x 45 cm-es tepsi kell, vajazott, lisztezett.
A piskótát szokásos módon megsütjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a vizet, majd a sütőporral és mandulával elkevert lisztet, ezzel is elkeverjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. 35 x 45 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160-180 fokon tűpróbáig sütjük.
Az almát meghámozzuk, és vékonyan felszeljük, majd citromlével meglocsoljuk. A barna cukrot serpenyőbe tesszük, és a fűszert a citromhéjat, fehérbort meg az almákat is hozzákeverjük. Kis lapáttal, hogy ne törjön össze, időnként megkeverjük, és megpároljuk.
A kihűlt piskótát megkenjük a baracklekvárral vékonyan, majd az almaszeleteket szépen sorba ráhelyezzük (a levét nem). A pudingot készítsük el kevés cukorral, hűtsük ki, majd reszeljük bele a marcipánt, és kenjük az almákra. A tejszínt verjük fel 1 kk. porcukorral, meg a fixálóval, és tegyük a pudingos réteg tetejére.
Csokoládé-, és/vagy pirított mandulaforgáccsal díszítjük. Tegyük hűtőbe néhány órára, majd szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »