Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-málnás morzsasüti recept

Almás-málnás morzsasüti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók a morzsához:

    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg kristálycukor

    Hozzávalók a gyümölcsös részhez:

    • 2 db alma
    • 20 dkg málna (v. szeder, áfonya..)
    • 5 dkg vaj
    • 10 dkg barna cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1/2 mk őrölt fahéj

    Elkészítése:

    Tegyük bele a lisztet és a cukrot egy tálba, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat. Ezután kezdjük el az ujjainkkal összemorzsolni, hogy egy zsemlemorzsa szerű morzsát kapjunk.

    A málnát tegyük egy szűrőbe, majd alaposan mossuk meg, és hagyjuk teljesen lecsepegni a vizet. Az almát hámozzuk meg, vágjuk négybe, majd távolítsuk el a magházat. Ezután vágjuk fel kisebb kockára.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a barna cukrot, és kezdjük el karamellizálni. Pár perc után adjuk hozzá a felkockázott almát, majd szórjuk meg az őrölt fahéjjal. Ezután keverjük alaposan össze, majd fedjük le a serpenyőt, és pár perc alatt pároljuk félpuhára az almát.

    Ezután vegyük le a fedőt, és pároljuk még pár percig, hogy a leve besűrűsödjön. Egy sütőtálba (v. kisebb tepsibe) öntsük bele a karamellizált almát, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett málnát, (v. szedret) és óvatosan keverjük össze.

    Végül szórjuk meg a vaníliás cukorral, majd szórjuk a tetejére az édes morzsát is. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (szép világosra, ropogósra süljön a morzsa a tetején)

    Az elkészült gyümölcsös morzsát vegyük ki a sütőből, és tálalás előtt hagyjuk pár percig hűlni. Tálalás előtt a még meleg gyümölcsös morzsát szedjük tányérra, kanalazzunk rá egy gombóc vanília fagylatot, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá