Almás-mákos kevert sütemény recept

Hozzávalók:
- 3 kisebb vagy 2 nagyobb alma
- 10 dkg darált mák
- 8 dkg barna cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 1,5 dl tej
- 10 dkg finomliszt
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az almát meghámozom, nagy lyukú reszelőn lereszelem, nem csavarom ki, majd rögtön hozzákeverem a mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, az olajat, a tojást, végül mehet bele a sütőporral elkevert liszt.
Vajjal kikent, lisztezett, 25 cm-es toraformába öntöm.
A sütőt előmelegítem 180 fokra és 35 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát!
Mikor kihűlt, vaníliás porcukorral meghintve kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »