Almás-kókuszos kuglóf recept

Hozzávalók:
- 12 dkg vaj
- 17 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1,2 dl tej
- 3 alma
- fahéj
- 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
Az almákat megtisztítjuk, hámozzuk és szeleteljük (nem kell nagyon apróra).
Az enyhén megpuhított vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat. Hozzáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját. Beleforgatjuk a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket, végül az almadarabokat és a fahéjat.
A kuglófformát kivajazzuk, lisztezzük, beletöltjük a masszát. Sütjük 190 fokon. Sütés után meghinthetjük porcukorral.
Tipp:
Én savanykás almát szoktam használni, szerintem finomabb egy édes süteményben a kicsit savanykásabb íz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »