Almás-kókuszos kuglóf recept

Hozzávalók:
- 12 dkg vaj
- 17 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1,2 dl tej
- 3 alma
- fahéj
- 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
Az almákat megtisztítjuk, hámozzuk és szeleteljük (nem kell nagyon apróra).
Az enyhén megpuhított vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat. Hozzáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját. Beleforgatjuk a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket, végül az almadarabokat és a fahéjat.
A kuglófformát kivajazzuk, lisztezzük, beletöltjük a masszát. Sütjük 190 fokon. Sütés után meghinthetjük porcukorral.
Tipp:
Én savanykás almát szoktam használni, szerintem finomabb egy édes süteményben a kicsit savanykásabb íz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »