Almás kocka (almás pite) recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, majd az élesztőt belemorzsoljuk, pici cukorot adunk hozzá és felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal eldörzsöljük, majd az élesztős tejjel, csipet sóval és a tojás sárgájával jól összedolgozzuk. Letakarva 1 órán át kelesztjük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a fahéjat, cukrot és zsemlemorzsát.
A tésztát elfelezzük, az egyik felét kinyújtjuk és közepes tepsibe tesszük. Az almát elterítjük a tésztán, majd befedjük a maradék, kinyújtott tésztával.
Felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk. Előemelegített, kb 200 fokos sütőben kb 30 percig sütjük.
Tipp:
Tapasztalataim szerint a kihűlt sütiket könnyebb szépen darabolni, de ki tudja ilyenkor kivárni? A friss süti fahéjas, csodás illatának, nem lehet ellenállni. Még szerencse, hogy azonnal ki is vettem belőle néhányat a fotók kedvéért.
Higgyétek el! Nem csak a képek szépek. A süti is isteni lett!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »