Almás kocka (almás pite) recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, majd az élesztőt belemorzsoljuk, pici cukorot adunk hozzá és felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal eldörzsöljük, majd az élesztős tejjel, csipet sóval és a tojás sárgájával jól összedolgozzuk. Letakarva 1 órán át kelesztjük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a fahéjat, cukrot és zsemlemorzsát.
A tésztát elfelezzük, az egyik felét kinyújtjuk és közepes tepsibe tesszük. Az almát elterítjük a tésztán, majd befedjük a maradék, kinyújtott tésztával.
Felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk. Előemelegített, kb 200 fokos sütőben kb 30 percig sütjük.
Tipp:
Tapasztalataim szerint a kihűlt sütiket könnyebb szépen darabolni, de ki tudja ilyenkor kivárni? A friss süti fahéjas, csodás illatának, nem lehet ellenállni. Még szerencse, hogy azonnal ki is vettem belőle néhányat a fotók kedvéért.
Higgyétek el! Nem csak a képek szépek. A süti is isteni lett!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »