Almás kekszes csoda recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- háztartási keksz (kb 25-30 db) vagy babapiskóta
- 1,5 kg alma
- 15 dkg cukor
- 400 ml habtejszín
- 20 dkg mascarpone
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 cs vaniliás pudingpor
- mandula
Elkészítése:
Az almát lereszeljük és a cukorral összefőzzük, mikor már a leve elpárolgott belekavarjuk a pudingporokat és összefőzzük.
A krémet kihűtjük.
A mascarponét kikeverjük a vaníliás cukorral, a tejszínt keményre felverjük, majd összekeverjük a mascarponés krémmel.
Egy kapcsos tortaforma alját kitesszük egy sor keksszel, vagy babapiskótával, majd erre simítunk a párolt almából, majd a tejszínes krémből is.
Még kétszer megismételjük a rétegzést, majd a mascarponés krémmel fejezzük be.
Tetejét pirított mandulával, dióval vagy mogyoróval is hinthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »