Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás kalapok recept

Almás kalapok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • 1 dl tejföl (20 %-os)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a kenéshez
    • 1 kávéskanál kakaópor a virágdíszhez
    • színes csokidrazsé

     

    Töltelék:

    • 3 alma
    • 1 teáskanál vanília aroma
    • 3 evőkanál barna nádcukor
    • 1 csomag dzsemfix 2-1-ben
    • 1 kávéskanál őrölt fahéj
    • 1 dl fehér száraz bor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, legalább fél órát hideg helyre tesszük.

    Ezalatt megtisztítjuk az almákat, apró kockákra vágjuk, kevés vízzel dinsztelni kezdjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat. Ha kezd barnulni, akkor a bort a dzsemfixszel elkeverve öntjük hozzá, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Félretesszük hűlni.

    A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kb. 10 cm-es karikákat szaggatunk ki. Egy karikára két kiskanál tölteléket teszünk, és egy másik tésztakarikával beborítjuk. A széleit villával jól megnyomkodjuk.

    A kiesett tésztaszélekből különböző szalagokat formálunk, illetve kakaót keverünk egy darabkához, és abból nyújtunk és szaggatunk csillagformával virágot. Ezekkel díszítjük a kalapokat. Tojással kenjük meg, és 180 fokon 15-20 perc alatt süssük készre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá