Almás kalapok recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 dl tejföl (20 %-os)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a kenéshez
- 1 kávéskanál kakaópor a virágdíszhez
- színes csokidrazsé
Töltelék:
- 3 alma
- 1 teáskanál vanília aroma
- 3 evőkanál barna nádcukor
- 1 csomag dzsemfix 2-1-ben
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 dl fehér száraz bor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, legalább fél órát hideg helyre tesszük.
Ezalatt megtisztítjuk az almákat, apró kockákra vágjuk, kevés vízzel dinsztelni kezdjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat. Ha kezd barnulni, akkor a bort a dzsemfixszel elkeverve öntjük hozzá, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Félretesszük hűlni.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kb. 10 cm-es karikákat szaggatunk ki. Egy karikára két kiskanál tölteléket teszünk, és egy másik tésztakarikával beborítjuk. A széleit villával jól megnyomkodjuk.
A kiesett tésztaszélekből különböző szalagokat formálunk, illetve kakaót keverünk egy darabkához, és abból nyújtunk és szaggatunk csillagformával virágot. Ezekkel díszítjük a kalapokat. Tojással kenjük meg, és 180 fokon 15-20 perc alatt süssük készre.