Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, legalább fél órát hideg helyre tesszük.
Ezalatt megtisztítjuk az almákat, apró kockákra vágjuk, kevés vízzel dinsztelni kezdjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat. Ha kezd barnulni, akkor a bort a dzsemfixszel elkeverve öntjük hozzá, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Félretesszük hűlni.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kb. 10 cm-es karikákat szaggatunk ki. Egy karikára két kiskanál tölteléket teszünk, és egy másik tésztakarikával beborítjuk. A széleit villával jól megnyomkodjuk.
A kiesett tésztaszélekből különböző szalagokat formálunk, illetve kakaót keverünk egy darabkához, és abból nyújtunk és szaggatunk csillagformával virágot. Ezekkel díszítjük a kalapokat. Tojással kenjük meg, és 180 fokon 15-20 perc alatt süssük készre.