Almás kalács anya módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg alma
- 15 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 0,5 dl citromlé
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 tojássárgája a kenéshez
- zsír és finomliszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
Az almákat megpucolom, nagy lyukú reszelőn lereszelem, és megcukrozom. Keverek hozzá egy kis citromlevet, és félreteszem. (a citromlé azért kell, hogy ne nagyon barnuljon be a lereszelt alma)
A margarint habosra keverem a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. Beleteszem a tojást, a tejet, a lisztet, a sütőport és habosra keverem, összegyúrom.
A tésztát két részre osztom. Az egyik felét kinyújtom, a másikat még félreteszem. Kinyomkodom az almák levét és ráteszem a tésztára, és beszórom fahéjjal, aztán reszelek rá citromot.
Kinyújtom a másik felét is a tésztának és ráhelyezem az alma tetejére, megkenem kevés tojássárgájával.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon 40 perc alatt készre sütöm. Ha szép aranybarna a teteje akkor jó.
A almás kalács anya módra kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »