Almás habos szelet recept
Hozzávalók:
A tészta:
- 60 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 mk szalakáli
- 20 dkg zsír
- 15 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 2 evőkanál tejföl
A vaníliás krémhez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - fél liter tej
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás puding
- 25 dkg margarin
Az alma töltelékhez:
- 1 kg reszelt alma
- 10 dkg cukor fahéj
- 2 kanál vaj
A tetejére:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - marcipán dísz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a pudingokat megfőzzük, majd lehűtjük. A margarint habosra keverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük. Az almát a vajjal, a cukorral, a fahéjjal felteszem a gázra és addig párolom amíg a leve elfő.
Az alsó lapot megkenjük lekvárral, rásimítjuk a kihűlt almát. Rátesszük a második lapot, erre rákenjük a krémet. A harmadik lapot megkenjük lekvárral és a gőz felett felvert tojásfehérjével. A tetejére marcipán almákat teszünk.
Nagyon finom sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

