Almás habos szelet recept

Hozzávalók:
A tészta:
- 60 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 mk szalakáli
- 20 dkg zsír
- 15 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 evőkanál tejföl
A vaníliás krémhez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- fél liter tej
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás puding
- 25 dkg margarin
Az alma töltelékhez:
- 1 kg reszelt alma
- 10 dkg cukor fahéj
- 2 kanál vaj
A tetejére:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- marcipán dísz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a pudingokat megfőzzük, majd lehűtjük. A margarint habosra keverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük. Az almát a vajjal, a cukorral, a fahéjjal felteszem a gázra és addig párolom amíg a leve elfő.
Az alsó lapot megkenjük lekvárral, rásimítjuk a kihűlt almát. Rátesszük a második lapot, erre rákenjük a krémet. A harmadik lapot megkenjük lekvárral és a gőz felett felvert tojásfehérjével. A tetejére marcipán almákat teszünk.
Nagyon finom sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »