Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-fahéjas kiflik recept

Almás-fahéjas kiflik
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg sütőmargarin
    • 1 kk só
    • 50 dkg liszt
    • 3 dkg cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej

    A töltelékhez:

    • 1,5 kg alma (én 1 kg-ot használtam)
    • 10 dkg cukor
    • fahéj

    Elkészítése:

    A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, a tojássárgáját, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, és kb. fél órát letakarva pihentetjük.

    Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.

    A tésztát kinyújtjuk, kör alakú kiszúróformával (vagy egy pohárral) kerek formákat szaggatunk, a kapott formát kissé megnyújtjuk, hogy tojás alakja legyen.

    Mindegyik korongra fahéjas-almás masszát simítunk, egyenként feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, végül megkenjük a felvert tojásfehérjével.

    A kifliket 2 cm-es távolságban sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 percig sütjük. Fahéjjal elkevert porcukorral meghintve tálaljuk.

    Tipp:

    Kiváló karácsonyi sütemény! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá