Almás diós tutaj recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
1 almát összekockázunk és egy lábasban margarinon cukorral összefőzzünk. Beletesszük a diót, a citrom reszelt héját és a kifacsart levét. Levesszük a tűzről, majd ha kicsit meghűlt belekeverjük a tojást is.
A kiolvadt leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk úgy, hogy kb 6 egyforma lapot kapjunk. Megkenjük a lapokat a masszánkkal, úgy hogy a szélein 1,5 cm-t elhagyunk. Ezeket a széleket visszahajtjuk és egy kissé lenyomkodjuk.
A maradék almát anélkül hogy megpucolnánk negyedekre vágjuk, majd szeleteljük. A szeleteket a töltelék tetejére helyezzük egymás takarásában. Meglocsoljuk egy pici citromos vízzel, hogy ne barnuljon meg az alma. A tészta szélét megkenjük tojássárgával, az almát megszórjuk egy kevés cukorral és 175 fokon aranybarnára sütjük. Figyeljünk rá, hogy a töltelék ne száradjon ki.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Vanília fagyival, joghurtokkal, pudinggal fokozható az ízhatás!
Fahéjhas porcukorral is ajánlanám ill. pirított mandulával.
Elkészítésnél is tehető bele fahéj, rumaroma, mazsola.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »