Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás- diós lepény recept

Almás- diós lepény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók (32×32 tepsihez):

     

    A tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 20 dkg vaj, vagy zsír
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis pohár tejföl
    • 3 dkg élesztő
    • 2 csipet só
    • 2 ek cukor

    Töltelék:

    • 2 kg alma,
    • 15 dkg dió
    • 3 ek cukor
    • fahéj

    Elkészítése: A tésztának valókat összedolgozzuk, és kétfelé szedjük.  Az almát megpucoljuk és kinyomkodjuk, cukorral és fahéjjal ízesítjük. Az egyik tésztát kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit. Megszórjuk az őrölt dióval. Rátesszük a jó sűrű almát, eligazgatjuk.

    A már kinyújtott másik lappal befedjük. A tetejét cukros vízzel megkenjük és forró sütőbe tesszük.

    Sütési idő kb: 40 perc, sütőtől függően.

    Porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá