Almás- diós lepény recept
Hozzávalók (32×32 tepsihez):
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg vaj, vagy zsír
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kis pohár tejföl
- 3 dkg élesztő
- 2 csipet só
- 2 ek cukor
Töltelék:
- 2 kg alma,
- 15 dkg dió
- 3 ek cukor
- fahéj
Elkészítése: A tésztának valókat összedolgozzuk, és kétfelé szedjük. Az almát megpucoljuk és kinyomkodjuk, cukorral és fahéjjal ízesítjük. Az egyik tésztát kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit. Megszórjuk az őrölt dióval. Rátesszük a jó sűrű almát, eligazgatjuk.
A már kinyújtott másik lappal befedjük. A tetejét cukros vízzel megkenjük és forró sütőbe tesszük.
Sütési idő kb: 40 perc, sütőtől függően.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

