Almás- diós lepény recept

Hozzávalók (32×32 tepsihez):
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg vaj, vagy zsír
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis pohár tejföl
- 3 dkg élesztő
- 2 csipet só
- 2 ek cukor
Töltelék:
- 2 kg alma,
- 15 dkg dió
- 3 ek cukor
- fahéj
Elkészítése: A tésztának valókat összedolgozzuk, és kétfelé szedjük. Az almát megpucoljuk és kinyomkodjuk, cukorral és fahéjjal ízesítjük. Az egyik tésztát kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit. Megszórjuk az őrölt dióval. Rátesszük a jó sűrű almát, eligazgatjuk.
A már kinyújtott másik lappal befedjük. A tetejét cukros vízzel megkenjük és forró sütőbe tesszük.
Sütési idő kb: 40 perc, sütőtől függően.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »