Almás- diós lepény recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók (32×32 tepsihez):
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg vaj, vagy zsír
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis pohár tejföl
- 3 dkg élesztő
- 2 csipet só
- 2 ek cukor
Töltelék:
- 2 kg alma,
- 15 dkg dió
- 3 ek cukor
- fahéj
Elkészítése: A tésztának valókat összedolgozzuk, és kétfelé szedjük. Az almát megpucoljuk és kinyomkodjuk, cukorral és fahéjjal ízesítjük. Az egyik tésztát kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit. Megszórjuk az őrölt dióval. Rátesszük a jó sűrű almát, eligazgatjuk.
A már kinyújtott másik lappal befedjük. A tetejét cukros vízzel megkenjük és forró sütőbe tesszük.
Sütési idő kb: 40 perc, sütőtől függően.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.