Almás- diós lepény recept

Hozzávalók (32×32 tepsihez):
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg vaj, vagy zsír
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis pohár tejföl
- 3 dkg élesztő
- 2 csipet só
- 2 ek cukor
Töltelék:
- 2 kg alma,
- 15 dkg dió
- 3 ek cukor
- fahéj
Elkészítése: A tésztának valókat összedolgozzuk, és kétfelé szedjük. Az almát megpucoljuk és kinyomkodjuk, cukorral és fahéjjal ízesítjük. Az egyik tésztát kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit. Megszórjuk az őrölt dióval. Rátesszük a jó sűrű almát, eligazgatjuk.
A már kinyújtott másik lappal befedjük. A tetejét cukros vízzel megkenjük és forró sütőbe tesszük.
Sütési idő kb: 40 perc, sütőtől függően.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »