Almás- diós lepény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók (32×32 tepsihez):

 

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg vaj, vagy zsír
  • 2 db tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 2 csipet só
  • 2 ek cukor

Töltelék:

  • 2 kg alma,
  • 15 dkg dió
  • 3 ek cukor
  • fahéj

Elkészítése: A tésztának valókat összedolgozzuk, és kétfelé szedjük.  Az almát megpucoljuk és kinyomkodjuk, cukorral és fahéjjal ízesítjük. Az egyik tésztát kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit. Megszórjuk az őrölt dióval. Rátesszük a jó sűrű almát, eligazgatjuk.

A már kinyújtott másik lappal befedjük. A tetejét cukros vízzel megkenjük és forró sütőbe tesszük.

Sütési idő kb: 40 perc, sütőtől függően.

Porcukorral meghintve tálaljuk.