Almakrémes piskóta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál finomliszt
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- sárgabaracklekvár
- porcukor
A krémhez:
- 1,5 kg reszelt alma
- 20 dkg kristálycukor
- 1 narancs
- 1/2 citrom
- 2 csomag főzős vaníliapuding-por
Elkészítése:
A tojássárgákat fehéredésig habosítom a cukorral, majd összeforgatom a kemény habbá vert fehérjékkel és a liszttel meg a sütőporral.
Egy közepes, magas szélű tepsit vízzel kiöblítek és az aljára sütőpapírt terítek.
Közepesen előmelegített sütőben – 5 perc után mérsékelve a lángot – kb. 30 percig sütöm hurkapálcával kitámasztott ajtóval.
Kihűlve 3 lapba vágom.
Az almát meglocsolom citromlével, a cukorral megpárolom, belecsavarom a narancslét, és felfőzöm a pudingporral ( a fahéj ennek sem árthat ). Időnként megkeverve kihűtöm.
Az alsó két lapot megkenem lekvárral meg krémmel, és befedem a harmadik lappal. Porcukorral hintve kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »