Almakrémes piskóta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál finomliszt
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- sárgabaracklekvár
- porcukor
A krémhez:
- 1,5 kg reszelt alma
- 20 dkg kristálycukor
- 1 narancs
- 1/2 citrom
- 2 csomag főzős vaníliapuding-por
Elkészítése:
A tojássárgákat fehéredésig habosítom a cukorral, majd összeforgatom a kemény habbá vert fehérjékkel és a liszttel meg a sütőporral.
Egy közepes, magas szélű tepsit vízzel kiöblítek és az aljára sütőpapírt terítek.
Közepesen előmelegített sütőben – 5 perc után mérsékelve a lángot – kb. 30 percig sütöm hurkapálcával kitámasztott ajtóval.
Kihűlve 3 lapba vágom.
Az almát meglocsolom citromlével, a cukorral megpárolom, belecsavarom a narancslét, és felfőzöm a pudingporral ( a fahéj ennek sem árthat ). Időnként megkeverve kihűtöm.
Az alsó két lapot megkenem lekvárral meg krémmel, és befedem a harmadik lappal. Porcukorral hintve kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »