Almakrémes piskóta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál finomliszt
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- sárgabaracklekvár
- porcukor
A krémhez:
- 1,5 kg reszelt alma
- 20 dkg kristálycukor
- 1 narancs
- 1/2 citrom
- 2 csomag főzős vaníliapuding-por
Elkészítése:
A tojássárgákat fehéredésig habosítom a cukorral, majd összeforgatom a kemény habbá vert fehérjékkel és a liszttel meg a sütőporral.
Egy közepes, magas szélű tepsit vízzel kiöblítek és az aljára sütőpapírt terítek.
Közepesen előmelegített sütőben – 5 perc után mérsékelve a lángot – kb. 30 percig sütöm hurkapálcával kitámasztott ajtóval.
Kihűlve 3 lapba vágom.
Az almát meglocsolom citromlével, a cukorral megpárolom, belecsavarom a narancslét, és felfőzöm a pudingporral ( a fahéj ennek sem árthat ). Időnként megkeverve kihűtöm.
Az alsó két lapot megkenem lekvárral meg krémmel, és befedem a harmadik lappal. Porcukorral hintve kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

