Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almakrémes piskóta recept

Almakrémes piskóta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál kristálycukor
    • 8 evőkanál finomliszt
    • 1 késhegynyi szódabikarbóna
    • sárgabaracklekvár
    • porcukor

    A krémhez:

    • 1,5 kg reszelt alma
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1 narancs
    • 1/2 citrom
    • 2 csomag főzős vaníliapuding-por

    Elkészítése:

    A tojássárgákat fehéredésig habosítom a cukorral, majd összeforgatom a kemény habbá vert fehérjékkel és a liszttel meg a sütőporral.

    Egy közepes, magas szélű tepsit vízzel kiöblítek és az aljára sütőpapírt terítek.

    Közepesen előmelegített sütőben – 5 perc után mérsékelve a lángot – kb. 30 percig sütöm hurkapálcával kitámasztott ajtóval.

    Kihűlve 3 lapba vágom.

    Az almát meglocsolom citromlével, a cukorral megpárolom, belecsavarom a narancslét, és felfőzöm a pudingporral ( a fahéj ennek sem árthat ). Időnként megkeverve kihűtöm.

    Az alsó két lapot megkenem lekvárral meg krémmel, és befedem a harmadik lappal. Porcukorral hintve kínálom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá