Almakrémes piskóta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • sárgabaracklekvár
  • porcukor

A krémhez:

  • 1,5 kg reszelt alma
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 narancs
  • 1/2 citrom
  • 2 csomag főzős vaníliapuding-por

Elkészítése:

A tojássárgákat fehéredésig habosítom a cukorral, majd összeforgatom a kemény habbá vert fehérjékkel és a liszttel meg a sütőporral.

Egy közepes, magas szélű tepsit vízzel kiöblítek és az aljára sütőpapírt terítek.

Közepesen előmelegített sütőben – 5 perc után mérsékelve a lángot – kb. 30 percig sütöm hurkapálcával kitámasztott ajtóval.

Kihűlve 3 lapba vágom.

Az almát meglocsolom citromlével, a cukorral megpárolom, belecsavarom a narancslét, és felfőzöm a pudingporral ( a fahéj ennek sem árthat ). Időnként megkeverve kihűtöm.

Az alsó két lapot megkenem lekvárral meg krémmel, és befedem a harmadik lappal. Porcukorral hintve kínálom.