Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás tortelette recept

Áfonyás tortelette
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg friss nagy szemű kék áfonya

    Omlós tészta:

    • 23 dkg liszt
    • 3 dkg őrölt mandula
    • 2 ek porcukor
    • 14 dkg hideg kockázott vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek hideg víz

    A krémhez:

    • 2,5 dl zsíros tej
    • 4 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek cukor
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 ek vanília aroma
    • 100 ml sűrű, 30%-os habtejszín

    Elkészítése:

    A tészta elkészítéséhez tegyük konyhai robotgépbe a lisztet, a mandulát a cukrot és a vajat.Dolgozzuk össze morzsás állagúra. Miközben a gép dolgozik, adjuk hozzá a tojássárgáját,és 1-2 ek hideg vizet. Borítsuk ki a munkalapra, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Csomagoljuk a tésztát folpackba, és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.

    Másnap vegyük ki a tésztát, és gyúrjuk át. Béleljünk ki egy kivehető aljú piteformát a kinyújtott tésztával, és villával szurkáljuk meg. Tegyünk a tésztára akkora zsírpapírt,hogy a széle lelógjon, és sütőbabot terítsünk el benne. Ezt nevezzük vaksütésnek.

    Előmelegített, 160 fokos sütőbe téve 15 percig süssük, majd vegyük ki a babot a papírral, és még süssük 10 percig. Ezután hagyjuk hűlni a tésztát.

    A tejet a tejszínnel, a vanília aromával, a cukorral, a tojássárgájákkal és a pudingporral keverjük jól össze habverővel. A tésztán osszuk el a megmosott áfonyaszemeket, és öntsük rá a tejes-pudingos keveréket. Süssük 150 fokon 35 percig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá