Hozzávalók:
Omlós tészta:
A krémhez:
Elkészítése:
A tészta elkészítéséhez tegyük konyhai robotgépbe a lisztet, a mandulát a cukrot és a vajat.Dolgozzuk össze morzsás állagúra. Miközben a gép dolgozik, adjuk hozzá a tojássárgáját,és 1-2 ek hideg vizet. Borítsuk ki a munkalapra, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Csomagoljuk a tésztát folpackba, és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap vegyük ki a tésztát, és gyúrjuk át. Béleljünk ki egy kivehető aljú piteformát a kinyújtott tésztával, és villával szurkáljuk meg. Tegyünk a tésztára akkora zsírpapírt,hogy a széle lelógjon, és sütőbabot terítsünk el benne. Ezt nevezzük vaksütésnek.
Előmelegített, 160 fokos sütőbe téve 15 percig süssük, majd vegyük ki a babot a papírral, és még süssük 10 percig. Ezután hagyjuk hűlni a tésztát.
A tejet a tejszínnel, a vanília aromával, a cukorral, a tojássárgájákkal és a pudingporral keverjük jól össze habverővel. A tésztán osszuk el a megmosott áfonyaszemeket, és öntsük rá a tejes-pudingos keveréket. Süssük 150 fokon 35 percig.