Áfonyás tortácska recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- só
- 6 ek liszt liszt
- 1 tk sütőpor
Töltelék:
- 25 dkg kék áfonya
- 25 dkg mascarpone
- 1-2 ek citromlé
- 2 ek cukor
- csipet őrölt csillagánizs
- 1 ek vaníliás cukor
- 0,5 citrom héja reszelve
- 1 ek étkezési zselatin
Elkészítése:
A tojsokat a cukrokkal és a sóval kb 10 perc alatt keményre felverjük. A lisztben elkeverjük a sütport, majd a tojásos masszába öntjük és nagy, széles mozdulatokkal csomómentesre keverjük.
Kivajazunk és lisztezünk 3-4 db, 8-9 cm átmérőjű formát, majd mindegyiket kb 3/4-ig töltjük a masszával. 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük, majd a formából kiborítva kihűtük.
Az áfonyát egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, citromlevet és a citrom héját, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a zselatint és addig melegítjük kis lángon, amíg felolvad. Ha kihűlt egy keveset kiveszünk belőle, majd a maradékhoz hozzáadjuk a mascarponét és alaposan elkeverjük.
A tortácskákat megtöltjük a krémmel, majd a maradék áfonyás öntettel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »