Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Adventi koszorú mézeskalácsból recept

Adventi koszorú mézeskalácsból
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 20 dkg porcukor
    • 20 g szódabikarbóna
    • 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék (27 g)
    • 12,5 dkg margarin
    • 0,5 kg méz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Mázhoz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20-25 dkg porcukor
    • 1 mk ecet, vagy citromlé

    Elkészítése:

    A száraz alapanyagokat alaposan összekeverjük egy olyan tálban, amit le tudunk majd zárni (pl. dagasztótál).

    A mézbe beletesszük a margarint, és összeolvasztjuk. Ezt a lisztre öntjük, beleütjük a tojást, és egy fakanállal összekeverjük a tésztát.

    Azért nem érdemes kézzel, mert nagyon ragad, és a forró méz is megégetheti a kezünket. Ha nem akar összeállni, akkor kevés langyos vizet tehetünk bele, de tényleg csak egy keveset (1-2 cl).

    Ha már egynemű a tészta, akkor rátesszük a tálra a fedelét, és legalább egy napig hagyjuk állni. Nem kell hűtőbe tenni. Ha több napig áll, csak még jobb lesz.

    A tésztából leveszünk egy kétökölnyi mennyiséget, és alaposan átgyúrjuk. Ez azért kell, hogy kipréseljük belőle a levegőt, így
    kisebb az esély, hogy felpúposodik. (Én be szoktam rakni egy pillanatra a mikróba, akkor könnyebb gyúrni.) Ha még ragadna, akkor kevés lisztet gyúrunk bele.

    Alaposan alálisztezve kinyújtjuk és szaggatjuk. Kisebb figurákhoz vékonyabbra, nagyobbakhoz kicsit vastagabbra nyújtjuk.

    160-170 fokon 7-8 percig sütjük, a nagyobbakat 10-12 percig.

    Máz készítése:

    A tojásfehérjét kicsit felverjük villával, és fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. Annyit, hogy ha a villát kiemeljük, nagyon nehezen folyjon csak le róla a krém.

    A adventi koszorú mézeskalácsból kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 361 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 72 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá