Adventi koszorú mézeskalácsból recept

Elkészítése:
A száraz alapanyagokat alaposan összekeverjük egy olyan tálban, amit le tudunk majd zárni (pl. dagasztótál).
A mézbe beletesszük a margarint, és összeolvasztjuk. Ezt a lisztre öntjük, beleütjük a tojást, és egy fakanállal összekeverjük a tésztát.
Azért nem érdemes kézzel, mert nagyon ragad, és a forró méz is megégetheti a kezünket. Ha nem akar összeállni, akkor kevés langyos vizet tehetünk bele, de tényleg csak egy keveset (1-2 cl).
Ha már egynemű a tészta, akkor rátesszük a tálra a fedelét, és legalább egy napig hagyjuk állni. Nem kell hűtőbe tenni. Ha több napig áll, csak még jobb lesz.
A tésztából leveszünk egy kétökölnyi mennyiséget, és alaposan átgyúrjuk. Ez azért kell, hogy kipréseljük belőle a levegőt, így
kisebb az esély, hogy felpúposodik. (Én be szoktam rakni egy pillanatra a mikróba, akkor könnyebb gyúrni.) Ha még ragadna, akkor kevés lisztet gyúrunk bele.
Alaposan alálisztezve kinyújtjuk és szaggatjuk. Kisebb figurákhoz vékonyabbra, nagyobbakhoz kicsit vastagabbra nyújtjuk.
160-170 fokon 7-8 percig sütjük, a nagyobbakat 10-12 percig.
Máz készítése:
A tojásfehérjét kicsit felverjük villával, és fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. Annyit, hogy ha a villát kiemeljük, nagyon nehezen folyjon csak le róla a krém.
A adventi koszorú mézeskalácsból kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 72 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »