Hozzávalók:
Mázhoz:
Elkészítése:
A száraz alapanyagokat alaposan összekeverjük egy olyan tálban, amit le tudunk majd zárni (pl. dagasztótál).
A mézbe beletesszük a margarint, és összeolvasztjuk. Ezt a lisztre öntjük, beleütjük a tojást, és egy fakanállal összekeverjük a tésztát.
Azért nem érdemes kézzel, mert nagyon ragad, és a forró méz is megégetheti a kezünket. Ha nem akar összeállni, akkor kevés langyos vizet tehetünk bele, de tényleg csak egy keveset (1-2 cl).
Ha már egynemű a tészta, akkor rátesszük a tálra a fedelét, és legalább egy napig hagyjuk állni. Nem kell hűtőbe tenni. Ha több napig áll, csak még jobb lesz.
A tésztából leveszünk egy kétökölnyi mennyiséget, és alaposan átgyúrjuk. Ez azért kell, hogy kipréseljük belőle a levegőt, így
kisebb az esély, hogy felpúposodik. (Én be szoktam rakni egy pillanatra a mikróba, akkor könnyebb gyúrni.) Ha még ragadna, akkor kevés lisztet gyúrunk bele.
Alaposan alálisztezve kinyújtjuk és szaggatjuk. Kisebb figurákhoz vékonyabbra, nagyobbakhoz kicsit vastagabbra nyújtjuk.
160-170 fokon 7-8 percig sütjük, a nagyobbakat 10-12 percig.
A tojásfehérjét kicsit felverjük villával, és fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. Annyit, hogy ha a villát kiemeljük, nagyon nehezen folyjon csak le róla a krém.