Adventi koszorú mézeskalácsból recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj
- kb 20 dkg méz
- csipet só
- 15-20 dkg porcukor
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 tk. őrölt gyömbér
- 1 tk. őrölt szegfűszeg
- 2 narancs reszelt héja
- 1 púpos teáskanál szódabikarbóna
Az írókához:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- kb. 20 dkg átszitált porcukor
Elkészítése:
A lisztet elkevertem a szódabikarbónával, a cukorral, a sóval, a fűszerekkel és reszelt narancshéjjal. Összemorzsoltam a szoba hőmérsékletű vajjal a fűszeres lisztet, majd beleütöttem a tojásokat, hozzáöntöttem a mézet és tésztát gyúrtam belőle. A mézből lehet, hogy kevesebb vagy több kell kicsit, annyit adjunk hozzá hogy tésztát tudjunk gyúrni belőle.
Azonnal formázhatjuk és süthetjük is. Én 1 nappal előtte betettem a hűtőbe.
Az írókához: A fehérjét kicsit felkavarjuk villával és beleadagoljuk a porcukrot, annyit tegyünk bele mikor kivesszük a villát belőle nehezen folyjon le róla a máz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.