Adventi koszorú mézeskalácsból recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj
- kb 20 dkg méz
- csipet só
- 15-20 dkg porcukor
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 tk. őrölt gyömbér
- 1 tk. őrölt szegfűszeg
- 2 narancs reszelt héja
- 1 púpos teáskanál szódabikarbóna
Az írókához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- kb. 20 dkg átszitált porcukor
Elkészítése:
A lisztet elkevertem a szódabikarbónával, a cukorral, a sóval, a fűszerekkel és reszelt narancshéjjal. Összemorzsoltam a szoba hőmérsékletű vajjal a fűszeres lisztet, majd beleütöttem a tojásokat, hozzáöntöttem a mézet és tésztát gyúrtam belőle. A mézből lehet, hogy kevesebb vagy több kell kicsit, annyit adjunk hozzá hogy tésztát tudjunk gyúrni belőle.
Azonnal formázhatjuk és süthetjük is. Én 1 nappal előtte betettem a hűtőbe.
Az írókához: A fehérjét kicsit felkavarjuk villával és beleadagoljuk a porcukrot, annyit tegyünk bele mikor kivesszük a villát belőle nehezen folyjon le róla a máz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »