Adventi koszorú mézeskalácsból recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj
- kb 20 dkg méz
- csipet só
- 15-20 dkg porcukor
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 tk. őrölt gyömbér
- 1 tk. őrölt szegfűszeg
- 2 narancs reszelt héja
- 1 púpos teáskanál szódabikarbóna
Az írókához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- kb. 20 dkg átszitált porcukor
Elkészítése:
A lisztet elkevertem a szódabikarbónával, a cukorral, a sóval, a fűszerekkel és reszelt narancshéjjal. Összemorzsoltam a szoba hőmérsékletű vajjal a fűszeres lisztet, majd beleütöttem a tojásokat, hozzáöntöttem a mézet és tésztát gyúrtam belőle. A mézből lehet, hogy kevesebb vagy több kell kicsit, annyit adjunk hozzá hogy tésztát tudjunk gyúrni belőle.
Azonnal formázhatjuk és süthetjük is. Én 1 nappal előtte betettem a hűtőbe.
Az írókához: A fehérjét kicsit felkavarjuk villával és beleadagoljuk a porcukrot, annyit tegyünk bele mikor kivesszük a villát belőle nehezen folyjon le róla a máz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »