Adventi koszorú mézeskalácsból recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj
- kb 20 dkg méz
- csipet só
- 15-20 dkg porcukor
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 tk. őrölt gyömbér
- 1 tk. őrölt szegfűszeg
- 2 narancs reszelt héja
- 1 púpos teáskanál szódabikarbóna
Az írókához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- kb. 20 dkg átszitált porcukor
Elkészítése:
A lisztet elkevertem a szódabikarbónával, a cukorral, a sóval, a fűszerekkel és reszelt narancshéjjal. Összemorzsoltam a szoba hőmérsékletű vajjal a fűszeres lisztet, majd beleütöttem a tojásokat, hozzáöntöttem a mézet és tésztát gyúrtam belőle. A mézből lehet, hogy kevesebb vagy több kell kicsit, annyit adjunk hozzá hogy tésztát tudjunk gyúrni belőle.
Azonnal formázhatjuk és süthetjük is. Én 1 nappal előtte betettem a hűtőbe.
Az írókához: A fehérjét kicsit felkavarjuk villával és beleadagoljuk a porcukrot, annyit tegyünk bele mikor kivesszük a villát belőle nehezen folyjon le róla a máz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »