5 perces fánk recept
Hozzávalók:
- 175 gr natúr joghurt
- 10 enyhén púpos ek liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 cs vaniliás cukor
- csipet só
- 1 cs sütőpor
- 1 narancs és 1 citrom reszelt héja
- kevés rum, v. rumaroma
Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük és robotgéppel jól kidolgozzuk.
Amíg az olajat forrósítjuk, a tésztát pihentetjük (kb 10 perc).
Teáskanállal diónyi darabkákat szaggatunk a tésztából az olajba. A fánkocskák mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Tálaláskor csoki öntettel, porcukorral díszíthetjük (én még jégcukrot is szórtam rá).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

