1. Sajtos cukkinigolyók
Hozzávalók:
- 1 közepes cukkini (reszelve mérve kb 60 dkg)
- 1 kk só
- 1 nagy csipet bors
- 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 3 gerezd fokhagyma)
- 1 nagyobb tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- 3-4 ek zsemlemorzsa
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Karfiol fasírozott
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1-2 db tojás
- 2 szelet kenyér
- só
- őrölt fekete bors
- majoránna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt pirospaprika
- 2-3 ek. finomliszt
- zsemlemorzsa
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Sárgarépás lepénykék
Hozzávalók:
- 25 dkg sárgarépa (4 egész nagy szál)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 közepes tojás
- 6 csapott ek liszt
- 1 csapott kk só
- 4-5 ek olaj a sütéshez
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Fokhagymás cukkinipuffancs
Hozzávalók:
- 1 nagyobb cukkini (tisztítva mérve 65 dkg)
- 1 púpos kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 tk házi fokhagymakrém (vagy 3 nagy gerezd fokhagyma)
- 1 nagy tojás
- 4 jó púpos ek liszt
- 1 csapott tk sütőpor
- 8-9 dl olaj a sütéshez
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Sajtos krumpligolyó
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli (tisztítás előtt mért súly)
- 1 nagyobb tojás
- 20 dkg reszelt sajt (nekem csak 16 volt)
- 1 csapott kk só
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
- 15 dkg liszt
- Kb. 1 dl zsemlemorzsa
- Olaj a sütéshez
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Kelkáposzta fasírozott
Hozzávalók:
- 70 dkg széles csíkokra vágott kelkáposzta
- 20 dkg puha felvágott (nálam sonkás szalámi) apró kockára vágva
- 15 dkg reszelt sajt
- só, bors és őrölt kömény ízlés szerint
- 4 tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa