1. Krumpli darabolás tojásszelővel
Ha krumplisalátát, vagy rakott krumplit készítünk, időt és munkát spórolunk, ha a krumplit tojásszeletelővel vágjuk fel. Vigyázzunk, csak főtt krumplival működik a dolog, ellenkező esetben vehetünk új tojás szeletelőt.
2. Több citrom levet egy citromból
Egy citromból sokkal több levet tudunk facsarni, ha előtte egy pár percre meleg vízbe tesszük.
3. Mit kezdjünk a túl csípős paprikával?
Ha túl csípősnek érezzük a paprikát, forraljunk fel egy kevés vizet, majd amikor forrásban van dobjuk bele a paprikát. Egy pár perc alatt a csípősség nagy része kifő a paprikából.
4. Húsok szeletelése
Sokkal könnyebb szeletelni a húsokat, ha előtte egy kis időre betesszük a fagyasztóba.
5. Rizsszemet a sószóróba
Mindenki bosszankodott már amiatt, hogy a pára miatt a sószóróban lévő só összetapad. Ezt megelőzhetjük, ha egy pár szem rizst is teszünk a sószóróba. A rizs magába szíva a nedvességet, így a só nem tapad össze.
6. Egy csepp olajtól nem ég meg a vaj
Ha vajban szeretnénk sütni, de nem akarjuk, hogy megégjen a vaj, tegyünk hozzá egy csepp étolajat.
7. Krémes sütemények csomagolása
Nincs olyan ember, aki ne bosszankodott volna amiatt, hogy a süti tetején lévő tejszínhabba beleragadt a csomagolópapír. Ezt nagyon egyszerűen megelőzhetjük azzal, hogy a sütibe fogpiszkálókat szurkálunk, és erre tesszük a csomagolást.