Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

7 konyhai trükk, amit nem biztos, hogy ismertél

Dátum: 2014-03-05 / Írta: Budai István / Látták: 6293 /

Hét tipp, amivel könnyebbé teheted a mindennapi sütést-főzést.




  • 1. Krumpli darabolás tojásszelővel

    Ha krumplisalátát, vagy rakott krumplit készítünk, időt és munkát spórolunk, ha a krumplit tojásszeletelővel vágjuk fel. Vigyázzunk, csak főtt krumplival működik a dolog, ellenkező esetben vehetünk új tojás szeletelőt.

    2. Több citrom levet egy citromból

    Egy citromból sokkal több levet tudunk facsarni, ha előtte egy pár percre meleg vízbe tesszük.

    3. Mit kezdjünk a túl csípős paprikával?

    Ha túl csípősnek érezzük a paprikát, forraljunk fel egy kevés vizet, majd amikor forrásban van dobjuk bele a paprikát. Egy pár perc alatt a csípősség nagy része kifő a paprikából.

    4. Húsok szeletelése

    Sokkal könnyebb szeletelni a húsokat, ha előtte egy kis időre betesszük a fagyasztóba.

    5. Rizsszemet a sószóróba

    Mindenki bosszankodott már amiatt, hogy a pára miatt a sószóróban lévő só összetapad. Ezt megelőzhetjük, ha egy pár szem rizst is teszünk a sószóróba. A rizs magába szíva a nedvességet, így a só nem tapad össze.

    6. Egy csepp olajtól nem ég meg a vaj

    Ha vajban szeretnénk sütni, de nem akarjuk, hogy megégjen a vaj, tegyünk hozzá egy csepp étolajat.

    7. Krémes sütemények csomagolása

    Nincs olyan ember, aki ne bosszankodott volna amiatt, hogy a süti tetején lévő tejszínhabba beleragadt a csomagolópapír. Ezt nagyon egyszerűen megelőzhetjük azzal, hogy a sütibe fogpiszkálókat szurkálunk, és erre tesszük a csomagolást.

    Szólj hozzá