A sertéshús sokoldalúsága miatt az egyik legkedveltebb alapanyag a magyar konyhában. Legyen szó elegáns aszalt szilvás hústekercsről, klasszikus vadasról zsemlegombóccal, vagy egy laktató lecsós sertésszeletről, ezek a fogások bármely étkezést különlegessé tesznek. A borzaska és a gazdagon sütött karaj tökéletes hétvégi családi ebéd, míg a cordon bleu és a meggyszósszal tálalt sült hús egy ünnepi vacsorát is megkoronáz. Ezek az ínycsiklandó receptek nemcsak ízletesek, hanem egyszerűen elkészíthetőek, így kezdőknek és haladóknak is remek választások. Nézd meg válogatásunkat, és készítsd el a kedvenc sertéshúsból készült ínyencségedet!
1. Aszalt szilvás hústekercs recept
Hozzávalók:
- 5 szelet karaj
- aszalt szilva
- sertés fűszersó
- 5 szelet bacon
- olaj
- 1 bögre húsleves alaplé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Sertéssült meggyszósszal recept
Hozzávalók:
- 8 szelet karaj (vagy comb)
- só
- bors
- olaj
Meggyszósz:
- 1 üveg meggybefőtt
- kevés víz
- cukor
- fahéj
- kb. 2-3 ek kukoricakeményítő
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Cordon bleu recept
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
A töltelékhez:
- 8 szelet gépsonka
- 4 szelet sajt
- 2 ek vágott petrezselyemzöld
A panírhoz:
- 1 db nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 70 ml tej
- ízlés szerint pici só
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- 6 dkg körüli liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
- 5 dl étolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Lecsós sertésszelet recept
Hozzávalók:
- 500 g sertéskaraj
- 5 db közepes paradicsom
- 5 db paprika
- 2 fej vöröshagyma
- olaj
- só
- bors
- pirospaprika
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Vadas zsemlegombóccal recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg hús (disznó, csirke, vad, marha)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál ecet
- só
- egész bors
- babérlevél
- koriander
- cukor
- olaj
- liszt
- 1-2 evőkanál mustár
- 2-3 evőkanál tejföl
- répa
Zsemlegombóchoz:
- 1 db zsemle
- tojás
- liszt
- csipet só
- víz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Karajszeletek gazdagon sütve recept
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj csont nélkül
- 2 db paradicsom
- 2 db hegyes erős paprika
- 4 fej gomba
- 4 szelet füstölt tarja
- 20 dkg trappista sajt
- 1 szál parasztkolbász
- só
- grill fűszer
- 5 dkg vaj
- őrölt bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Kárpáti borzaska recept
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj csont nélkül
- 4 dl tej
- 1 fej fokhagyma
- 20 dkg trappista sajt
- 2 dl tejföl
- só
- étolaj
- őrölt fekete bors
- 2 db burgonya
- liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Sajtos-gombás karaj recept
Hozzávalók:
- 8 szelet karaj
- 2 fej hagyma
- 25 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- kb. 15 dkg sajt
- kevés olaj
- só
- bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Labancpecsenye recept
Hozzávalók:
- 1 kg karaj szeletelve
- 20 dkg (trappista) sajt
- 10 szelet füstölt sonka
- ízlés szerint só
- 3 evőkanál mustár
- ízlés szerint bors
- 3 evőkanál (teljes kiőrlésű) búzaliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál napraforgó olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Karaván sertésszelet recept
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj csont nélkül
- 6 db tv paprika
- 1 db hegyes erős paprika
- 3 db paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 4 szelet füstölt sajt / én Karaván sajtot használtam/
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt bors
- pirospaprika
- étolaj