Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? – Október 28, hétfő

Dátum: 2024-10-28 / Írta: Budai István / Látták: /

A hétfői menü finom, melengető őszi ízekkel és laktató fogásokkal várja, hogy feldobja a hetünk első napját. Az étkezést egy pikáns sütőtökkrémlevessel kezdjük, amely az őszi szezon egyik legkedveltebb alapanyagát, a sütőtököt emeli ki. A leves krémes textúrája és a fűszerek izgalmas kombinációja igazi melengető élményt ad. A sütőtök édessége és a pikáns fűszerek tökéletes harmóniában vannak, így ez a fogás nemcsak ínycsiklandó, de tápláló is, ami tökéletes kezdése az étkezésnek.




  • A főételválasztékban két különleges rakott fogás közül választhatunk. A rakott brokkoli egyszerre könnyed és laktató étel, amely a zöldségek és a sajt lágy ízeit ötvözi. A brokkoli gazdag vitaminokban, és a sajttal együtt egy igazán krémes, ízletes egytálételt alkot, amely remek választás lehet, ha valami egészségesebb fogásra vágyunk. A másik lehetőség a tepsis rakott hús, amely gazdag, fűszeres ízeivel egy kiadósabb, tartalmas egytálétel. A hús és a zöldségek ízei tökéletesen összesülnek a tepsiben, így egy olyan fogást kapunk, amely mindenkit jóllakat és elégedetté tesz.

    Az étkezés megkoronázásaként egy ínycsiklandó sült túrógombóc kerül az asztalra, amelyet édes joghurttal kínálunk. Ez a desszert egy könnyed, mégis kényeztető édesség, amely a túró frissességével és a joghurt krémességével tökéletes lezárása a menüsornak. A sült túrógombóc kívül enyhén ropogós, belül pedig lágy és ízes, amit az édes joghurt öntet még tovább fokoz.

    Leves: Pikáns sütőtökkrémleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 l csirkeleves alaplé
    • 50 dkg sült sütőtök
    • só, bors ízlés szerint
    • 0,5 közepes fej aprított vöröshagyma
    • 1/2 tk friss kakukkfű
    • 1 gerezd aprított fokhagyma
    • 1/2 tk őrölt gyömbér
    • 1/4 tk fahéj
    • késhegynyi őrölt szerecsendió
    • 120 ml tejszín

    A tálaláshoz:

    • tejszín
    • ropogósra sütött bacon és kolbász
    • kevés aprított petrezselyemzöld

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Főétel A: Rakott brokkoli recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 90 dkg friss vagy fagyasztott brokkoli
    • 50 dkg darált hús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 evőkanál olaj
    • 15 dkg rizs
    • őrölt bors
    • 40 dkg tejföl
    • 10 dkg reszelt sajt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Főétel B:  Tepsis rakott hús recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Desszert: Sült túrógombóc édes joghurttal recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    A gombóchoz:

    • 50 dkg túró
    • 2 ek zabkorpa
    • csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • édesítő ízlés szerint
    • reszelt citromhéj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje habbá verve

    Az öntethez:

    • 3 pohár 150 gr-os joghurt
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • édesítő ízlés szerint

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá