Leves
Leves A: Hideg joghurtos uborkaleves
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 300 g kígyóuborka
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g görög joghurt
- 100 ml hideg víz
- 0,5 csokor kapor
- 0,5 csokor bazsalikom
- 0,5 citrom leve
- 4 ek olívaolaj
- só
- bors
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel
Főétel A: Gombaragu alatt sült csirkecomb
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 4 közepes burgonya (nálunk volt közte egy maradék édesburgonya is, itt ezt felhasználtuk)
- 6 kisebb csirke felsőcomb, de lehet alsó is (összesen 70 dkg)
- 25 dkg gomba szeletelve
- 1 nagy fej (lila)hagyma
- 1,5 dl tejszín
- fél csokor petrezselyemzöld aprítva
- 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma zúzva
- olaj
- fűszerek: só, bors, cayenne bors, fűstölt paprika, vöröshagyma granulátum, őrölt köménymag, grill szárnyas fűszer, de bármi más lehet, amit szeretünk
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel B: Lecsós rakott cukkini
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 2 közepes cukkini
Raguhoz:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 paprika
- 2 paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek őrölt pirospaprika
- ízlés szerint: oregánó, majoránna, bazsalikom, só, bors
- kevés zsiradék
Besamelhez:
- 5 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 2 dl langyos tej
- 2 dl tejföl
- szerecsendió ízlés szerint
Továbbá:
- reszelt sajt
- zsemlemorzsa
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Desszert
Desszert A: Mascarponés-epres pohárkrém
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 40 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg fehér csokoládé
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor