Leves
Leves A: Borsóleves
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 500 gramm zöldborsó (fagyasztott vagy üveges)
- 4-5 sárgarépa
- 2 petrezselyem
- só
- bors
- ételízesítő
- pirospaprika,
- aprított petrezselyemzöld
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál rétesliszt
- 1 fej vöröshagyma (héjastul)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Leves B: Csirke raguleves kapros túrógombóccal
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 csirke apróléka belsőséggel együtt (máj, szív)
- 2 nagy szál sárgarépa felkarikázva
- 1 nagy szál fehérrépa felkarikázva
- 2 nagy szál újhagyma felkarikázva
- 10 dkg zeller felkockázva
- 10 dkg karalábé felkockázva
- 25 dkg zöldborsó
- pár rózsa brokkoli
- 1 paradicsom
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss kapor
- 10 szem szemes bors
- csipetnyi lestyán
- citromlé
- 2 dl tejszín
- 25 dkg túró
- tojás
- 2 evőkanál búzadara
- só
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel
Főétel A: Gombás-sajtszószos makaróni
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 250g makaróni tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 400g csiperke gomba (konzerv)
- 3 dl főzőtejszín
- 20 dkg reszelt sajt
- só, bors, kakukkfű
- pirospaprika
- 10 dkg kolozsvári szalonna
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel B: Temesvári sertésragu nokedlivel
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 3 db babérlevél
- 50 dkg zöldbab
- 1 evőkanál pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- 10 dkg mangalica szalonna
- 1 evőkanál liszt
- 3 db nagyobb fej vöröshagyma
- só
- bors
- 80 dkg sertéscomb (eredetileg tarja)
- 6 evőkanál házi lecsó (nagyon finom anyukám által eltett lecsót használtam)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel C: Spagetti cukkinikrémmel és fűszeres csirkemájjal
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 30 dkg cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagy marék bazsalikom
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 tk ételízesítő
- 2 ek tejföl (púpozott)
- 1 ek olívaolaj
- 20 dkg spagetti tészta
Fűszeres csirkemájhoz:
- 6-8 db csirkemáj
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 kk majoránna
- 3 ek fokhagymával ízesített étolaj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Desszert
Desszert A: Pudingos tejberizs meggyzselével
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tejberizshez:
- 1 dl rizs
- 1 dl víz
- 1 dl tej
- csipet só
- cukor ízlés szerint
Vaníliapudinghoz:
- tojássárgája
- 2 ek cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 ek liszt
- 2 dl tej
- mazsola
Meggyes réteghez:
- 1 ek liszt
- 2 ek cukor
- 2 dl meggylé (kompót leve)
- néhány szem meggy a tetejére
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Desszert B: Szuper gyors epres süti
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1,5 bögre cukor (2.5 dl-es)
- 3 bögre finomliszt
- 2 dl napraforgó olaj
- tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 3 dl tej
- 4 ek vaj
- 80 dkg eper