Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek

Dátum: 2025-06-05 / Írta: Budai István / Látták: /

Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissítő, gyorsan elkészíthető és nem túl nehéz fogás. Kezdjük a napot egy hűs görög gyümölcslevessel, ami édes, krémes, és tökéletes a meleg ellen.

  • Főételnek jöhet egy tejszínes-gombás penne, ami percek alatt az asztalon van, mégis laktató és ízletes. Ha inkább húsra vágysz, próbáld ki a balzsamecetes-boros csirkét – különleges ízvilág, de nem igényel sok munkát. Végül zárjuk a sort egy könnyű mojito tortával, ami nemcsak látványos, hanem frissítő is a lime-nak és a mentának köszönhetően. Ez a menü biztos siker a nagy melegben is – finom, változatos, és nem kell mellette izzadni a konyhában.

    Leves:  Görög gyümölcsleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 l 100 %-os narancslé
    • 2,5 dl tejszín
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom leve
    • cukor (opcionális)
    • 1 kg görögdinnye
    • 1 kg sárgadinnye
    • 1 fürt szőlő
    • 4 őszibarack

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Főétel A:  Tejszínes, gombás penne recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 250 g csiperkegomba
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 szál kakukkfű
    • 50 g reszelt parmezán
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 250 g penne

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Főétel B: Balzsamecetes, boros csirke recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemell filé
    • 2 fej hagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 2 dl fehérbor
    • bors
    • olaj
    • 2 evőkanál balzsamecet

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Desszert:  Mojito torta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 250 g darált keksz
    • 100 g vaj
    • 1 evőkanál méz
    • kevés tej

    Szirup:

    • 2 lime leve
    • 2 lime héja
    • 50 ml víz
    • 100 g cukor
    • 1 marék friss mentalevél (10-20 db)
    • 5 evőkanál fehér rum (elhagyható)
    • 15 g zselatin (por)
    • 4 evőkanál víz

    Mascarponés krém:

    • 500 g mascarpone
    • 100 g fehér csokoládé (olvasztva)
    • 350 ml tejszín
    • fél lime reszelt héja
    • kevés zöld ételfesték (elhagyható)
    • friss menta (aprítva)

    Díszítés:

    • 150 ml tejszín
    • lime szeletek

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá