Főételnek jöhet egy tejszínes-gombás penne, ami percek alatt az asztalon van, mégis laktató és ízletes. Ha inkább húsra vágysz, próbáld ki a balzsamecetes-boros csirkét – különleges ízvilág, de nem igényel sok munkát. Végül zárjuk a sort egy könnyű mojito tortával, ami nemcsak látványos, hanem frissítő is a lime-nak és a mentának köszönhetően. Ez a menü biztos siker a nagy melegben is – finom, változatos, és nem kell mellette izzadni a konyhában.
Leves: Görög gyümölcsleves recept
Hozzávalók:
- 1 l 100 %-os narancslé
- 2,5 dl tejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom leve
- cukor (opcionális)
- 1 kg görögdinnye
- 1 kg sárgadinnye
- 1 fürt szőlő
- 4 őszibarack
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Tejszínes, gombás penne recept
Hozzávalók:
- 250 g csiperkegomba
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál kakukkfű
- 50 g reszelt parmezán
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 250 g penne
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Balzsamecetes, boros csirke recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 dl fehérbor
- só
- bors
- olaj
- 2 evőkanál balzsamecet
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Mojito torta recept
Hozzávalók:
- 250 g darált keksz
- 100 g vaj
- 1 evőkanál méz
- kevés tej
Szirup:
- 2 lime leve
- 2 lime héja
- 50 ml víz
- 100 g cukor
- 1 marék friss mentalevél (10-20 db)
- 5 evőkanál fehér rum (elhagyható)
- 15 g zselatin (por)
- 4 evőkanál víz
Mascarponés krém:
- 500 g mascarpone
- 100 g fehér csokoládé (olvasztva)
- 350 ml tejszín
- fél lime reszelt héja
- kevés zöld ételfesték (elhagyható)
- friss menta (aprítva)
Díszítés:
- 150 ml tejszín
- lime szeletek