Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? – 2024.11.13 szerda

Dátum: 2024-11-13 / Írta: Budai István / Látták: /

A szerdai menü ínycsiklandó, laktató fogásokat kínál, amelyek az őszi napokra tökéletesek, hiszen egyszerre gazdagok és táplálóak. Kezdjük az étkezést egy édesburgonya-krémlevessel, amely krémes állagával és enyhén édeskés ízével garantáltan megmelengeti a szívünket. Az édesburgonya természetes édessége és a selymes textúra igazán különlegessé teszi ezt a levest, amely gyorsan elkészül, és tele van vitaminnal és ásványi anyagokkal. A fűszerezés kellemesen harmonizál az édesburgonyával, így ez az étel tökéletes kezdés a hűvösebb napokon.




  • A főételek között két különböző, mégis tartalmas választék közül választhatunk. A temesvári sertésragu nokedlivel egy igazán kiadós, magyaros fogás, amely a hagyományos ízek kedvelőinek szól. A szaftos sertésragu és a házi nokedli együttesen olyan kombinációt alkotnak, amely mindenkit jóllakat. Ez a fogás igazi otthonos ízélményt nyújt, és tökéletes választás, ha valami kiadósra vágyunk. Ha valami könnyebbre, mégis laktatóra vágyunk, a sütőben sült sonkás tészta remek választás. Ez a fogás egyszerűen elkészíthető, a tészta és a sonka íze pedig remekül harmonizál, különösen a sajtos, krémes bevonattal a tetején. Gyors és egyszerű megoldás, amely mindenkinek ízleni fog.

    A desszerttel sem maradunk el: egy bögre alapján készített Raffaello süti kerül az asztalra. Ez az édesség kókuszos ízével és könnyed, puha állagával tökéletes lezárása a menünek. A bögre alapú recept egyszerűsíti az elkészítést, így gyorsan és könnyedén süthetünk valami különlegeset. A kókusz és az édes, lágy tészta kombinációja ellenállhatatlan édességet eredményez, amely minden édesszájút elvarázsol.

    1. Édesburgonya (batáta) krémleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg tisztított, kockázott édesburgonya (sárga húsú)
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
    • 1 liter víz
    • kb. 2 dl kókusztej
    • kevéske extra szűz olívaolaj
    • bors

    Feltét:

    • zöld dió (szeletelve vagy felaprítva)
    • tökmag
    • tökmagolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Temesvári sertésragu nokedlivel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 3 db babérlevél
    • 50 dkg zöldbab
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 dl tejföl
    • 10 dkg mangalica szalonna
    • 1 evőkanál liszt
    • 3 db nagyobb fej vöröshagyma
    • bors
    • 80 dkg sertéscomb (eredetileg tarja)
    • 6 evőkanál házi lecsó (nagyon finom anyukám által eltett lecsót használtam)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Sütőben sült sonkás tészta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 25 dkg tészta (nagy kocka vagy penne,….stb)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg sonka
    • 10 dkg párizsi (vagy helyette sonka)
    • 2 dl tejföl
    • ételízesítő
    • 1 tömlős, sonkás ízű krémsajt
    • só, bors
    • reszelt sajt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Bögrés raffaello recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 bögre tej (bögre = 3 dl)
    • 2 bögre rétesliszt
    • 1/2 bögre olvasztott vaj
    • 1 cs sütőpor
    • 1 bögre porcukor

    A tetejére:

    • 1/2 bögre porcukor
    • 1/2 bögre kókuszreszelék

    Amikor kisült:

    • 1 bögre tejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá