A főételek között egy különleges, ropogós sajtos bundában sült csirkemell vár, amely mindenkit levesz a lábáról. A sajtkrémes bunda kívül ropogósra sül, belül pedig a csirkemell omlós és szaftos marad. Ez a fogás egyszerre különleges és egyszerűen elkészíthető, így ideális választás akár egy hétköznapi ebédre is. A sajtos íz gazdagítja a csirkemellet, és a ropogós külső igazán ellenállhatatlanná teszi.
Az étkezést kétféle desszerttel zárhatjuk, attól függően, hogy valami gyorsabbra vagy különlegesebbre vágyunk. A rántott tejbegríz egy nosztalgikus desszert, amely gyerekkori ízeket idéz. A tejbegríz bundázva és ropogósra sütve különleges élményt nyújt, és igazán finom falat minden édesszájúnak. A másik desszert lehetőség a bögrés francia palacsinta, amely vékony, lágy tésztájával tökéletes alapja lehet bármilyen tölteléknek, legyen az édes vagy sós. A palacsinta ideális választás, ha valami könnyedebbre vágyunk az étkezés lezárásaként.
1. Jókai bableves recept
Hozzávalók:
- 1 kg füstölt csülök
- 2 pár debreceni kolbász (nálam most kimaradt, mert nem kaptam finomat)
- 50 dkg szárazbab
- 5 szál fehérrépa
- 6 szál sárgarépa
- 1 kisebb zeller
- 1 kisebb karalábé
- 1-2 szem burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejföl
- kb. 5 dkg liszt (2 közepesen púpozott evőkanálnyi)
- fűszerpaprika, olaj, só, bors
- 1-2 ek citromlé vagy ecet
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Rántott tejbegríz recept
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 70 g cukor
- 200 g búzadara
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál vanília aroma
- liszt
- olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Sajtkrémes bundában sült csirkemell recept
Hozzávalók:
- 6 nagyobb csirkemellfilé szelet
- 1 csapott kk só
- 10 dkg liszt a forgatáshoz
- 7-8 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 1 natúr tömlős sajtkrém (100g)
- 1 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 kk só
- 2 csipet őrölt bors
- 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 3 nagyobb gerezd fokhagyma)
- 3 jó púpos ek liszt
- 1 dl tej
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Bögrés francia palacsinta recept
Hozzávalók:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 bögre habtejszín
- 1/2-1 bögre porcukor
- 5 dkg vaj
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor (vagy 1 teáskanál vaníliaaroma)
- vaj (a sütéshez)