A főételek közül két változatos fogás közül választhatunk. Az egyik a borban párolt sárgarépa-főzelék, amely különleges, aromás ízvilágot kínál. A sárgarépa természetes édességét a bor fanyarabb aromája tökéletesen kiegészíti, így egy olyan főzeléket kapunk, amely egyszerre laktató és különleges. Aki viszont valami könnyedebb, fehérjében gazdag fogásra vágyik, annak a mozzarellás-zöldséges pulykamell lehet a nyerő választás. A pulykamell és a friss zöldségek íze harmonikus egyveleget alkot a mozzarella krémes olvadtságával, így ez a fogás egészséges és ízletes választás lehet.
Az ebédett egy édes, illatos desszerttel, a vaníliával töltött tekert mini kaláccsal zárjuk. Ez a finomság nemcsak látványos, de a puha, vaníliával töltött tésztája egyszerűen ellenállhatatlan. A mini kalácsok tökéletesen illenek egy családi ebéd lezárásaként, és a vanília finom illata betölti majd az egész konyhát.
1. Zellerkrémleves zsemlegombóccal recept
Hozzávalók:
- 1 közepes zellergumó
- 1 tk liszt (púpozott)
- 1 citrom leve
- 1 mk kristálycukor
- 2 tk ételízesítő
- só (ízlés szerint)
- csipetnyi szerecsendió
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 2 dl főzőtejszín
- 5 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- 1 l víz
Zsemlegombóchoz:
- 2 szikkadt zsemle
- 5 dkg füstölt kolbász
- 1 dl tej
- 2 csipet őrölt fekete bors
- 1/2 kk só
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
- 3 ek liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Sárgarépa főzelék borban párolva recept
Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 2 ek zsír
- 1 dl száraz rozé bor
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 3 ek finomliszt
- 3 dl tej
- ízlés szerint só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Mozzarellás-zöldséges pulykamell recept
Hozzávalók:
- egy szelet pulykamellfilé (kb 10 dkg)
- fél tasak mirelit finom főzelék keverék
- egy paradicsom
- 2-3 karika kápia paprika
- só,bors
- 10-12 dkg mozzarella
- kakukkfű, lestyán, só, bors
- egy evőkanál olívaolaj+ a tál kikenéséhez
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Vaníliával töltött tekert mini kalács recept
Hozzávalók:
- 45 dkg finomliszt
- 2 dkg friss élesztő
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 10 kk cukor
- 1,5 dl étolaj
- 2,5 dl tej
Krémhez:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- 10 dkg vaj
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek tej