A főételnél két igazi klasszikus közül választhatunk. A cordon bleu mindig biztos siker: a ropogós bundában sült, sonkával és sajttal töltött hús omlós, és minden falatban gazdag ízeket kínál. Ez a fogás a családi ebédek egyik kedvence, és biztosan mindenki szívesen látja az asztalon. Ha valami édesebb ízvilágúra vágyunk, akkor a mézes-mustáros csirke lehet a tökéletes választás. A méz és a mustár keveréke pikáns-édes fűszerezést ad a szaftos csirkemellnek, amely egyszerűen elkészíthető, mégis különleges élményt nyújt. Ez a fogás a hét bármely napján megállja a helyét, hiszen gyors és finom, ugyanakkor a mézes íz egy kis extrát ad hozzá.
Az étkezés lezárásaként egy igazi klasszikus desszertet, a császármorzsát ajánljuk, amely egyszerre könnyed és laktató. Egyszerű, de mégis olyan ínycsiklandó, hogy a nap tökéletes zárása lesz.
1. Borsóleves recept
Hozzávalók:
- 500 gramm zöldborsó (fagyasztott vagy üveges)
- 4-5 sárgarépa
- 2 petrezselyem
- só
- bors
- ételízesítő
- pirospaprika,
- aprított petrezselyemzöld
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál rétesliszt
- 1 fej vöröshagyma (héjastul)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Cordon bleu recept
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
A töltelékhez:
- 8 szelet gépsonka
- 4 szelet sajt
- 2 ek vágott petrezselyemzöld
A panírhoz:
- 1 db nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 70 ml tej
- ízlés szerint pici só
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- 6 dkg körüli liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
- 5 dl étolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Mézes-mustáros fűszeres csirke recept
Hozzávalók:
- 1 egész csirke (kb. 1,5-2 kg-os)
- 3 ek méz
- 1,5 ek mustár
- késhegynyi fehér bors + a zöldség szóráshoz is ennyi
- 1 tk szárnyas fűszerkeverék, plusz kb még ennyi a szóráshoz
- só ízlés szerint (kb én 1 ek – nyit használtam összesen)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 tv paprika
- 250 g zöldségkeverék (mexikói vagy sima francia saláta alap)
- fél doboz kukorica konzerv
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Császármorzsa recept
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 ek kristálycukor
- 2,5 dl tej
- 2 ek margarin