Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? – 2024.10.02 szerda

Dátum: 2024-10-02 / Írta: Budai István / Látták: /

Szerdára egy változatos menüt állítottunk össze, ami izgalmas ízekkel és színes fogásokkal kényeztet. Kezdjük egy igazán különleges levessel, ami frissítő és pikáns, majd folytassuk két remek főétellel: az egyik egy könnyedebb csirkesült rukkolás bulgur salátával, a másik pedig egy tartalmas rakott karfiol húsos gombócokkal. Desszertnek pedig egy franciás, könnyed szilvás clafoutis kerül az asztalra, amely tökéletes lezárása lesz az étkezésnek.




  • Leves:  Makói savanyú vágott leves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg sertés lapocka
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 közepes sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 0,5-1 kg burgonya
    • 2 tk mustár
    • 2 közepes babérlevél
    • pirospaprika
    • olaj
    • bors
    • őrölt kömény
    • 1 kisebb tv paprika
    • 1 paradicsom
    • 4 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tejföl
    • 1-2 gulyás-, vagy pörkölt kocka (opcionális)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Főétel A:  Csirkesült barackos-rukkolás bulgursalátával recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • csirkemell
    • só, bors
    • olaj
    • vaj
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 2-3 ág lestyán

    Barackos-rukkolás bulgursaláthoz:

    • 100 g bulgur
    • 100 g rukkola vagy másmilyen saláta
    • 2 őszibarack
    • 2 paprika
    • 2 paradicsom
    • 100 g sajt (mozzarella vagy feta)
    • 4 tk olívaolaj
    • 4 tk almaecet
    • 2 tk balzsamecet
    • néhány csepp citromlé

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Főétel B: Húsgombóccal rakott karfiol recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kisebb fej karfiol
    • 10 dkg rizs
    • 50 dkg darált pulykahús
    • 1 csomag tejszínes-fokhagymás csirke alap
    • 500 ml főzőtejszín
    • 10 dkg reszelt sajt
    • só, bors, vegeta, fokhagymapor
    • ízlés szerint petrezselyemzöld

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Desszert:  Szilvás clafoutis recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 4 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 5 púpozott evőkanál liszt
    • 1 dl tej

    Továbbá:

    • 20-30 szem szilva negyedelve vagy felezve és magozva
    • vaj
    • cukor
    • porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá