Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? 2023.11.22.

Dátum: 2023-11-22 / Írta: Budai István / Látták: /

Neked is fejtörést okoz, hogy kitaláld mit főzz napról napra? Mi segítünk. Inspirálódj az általunk megosztott menükből!




  • A mai nap:

    2023.11.22. szerda. Cecília, Filemon napja.

    Leves: Korhelyleves

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg savanyú káposzta
    2. 4 pár füstölt virsli
    3. 10 dkg füstölt szalonna
    4. 10 dkg bacon
    5. 2 szál sárgarépa
    6. 2 szál zöldség
    7. 1 fej vöröshagyma
    8. 4-5 gerezd fokhagyma
    9. só (ízlés szerint)
    10. őrölt bors (ízlés szerint)
    11. 2-3 db babérlevél
    12. köménymag (ízlés szerint)
    13. erős Pista (erős paprikakrém)
    14. 2 tk pirospaprika
    15. 2 dl tejföl
    16. 1 ek liszt
    17. annyi víz, hogy bőven ellepje

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Főétel A: Tarhonyás hús

    Hozzávalók:

    1. 1 kg pulykacombfilé
    2. 3 kápia paprika
    3. 3 bögre tarhonya
    4. 5 dkg kolozsvári szalonna
    5. 1 fej vöröshagyma
    6. 3 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
    7. 1 dl száraz fehérbor
    8. 1 tk kakukkfű
    9. 1 tk pirospaprika

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Főétel B: Baconnel bevont pulykamell színes téli salátával

    Hozzávalók:

    1. 20 dkg pulykamell filé
    2. 6 szelet bacon
    3. 1 teáskanál bajor mustár
    4. 1 csapott teáskanál pirospaprika
    5. 2 evőkanál olívaolaj
    6. zöldfűszerek: petrezselyem, lestyán
    7. bors
    8. só, ha szükséges (a bacon sós ezért én nem tettem)

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Desszert: Túrós, füstölt sajtos pogácsa

    Hozzávalók:

    1. 60 dkg finomliszt
    2. 30 dkg tehéntúró
    3. 1 tk só
    4. 20 dkg margarin
    5. 1/2 dl tej
    6. 2 dkg élesztő
    7. 1 mk cukor
    8. 1 tojás
    9. kb 3 ek tejföl

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szólj hozzá