Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? 2023.01.25.

Dátum: 2023-01-25 / Írta: Budai István / Látták: /

Neked is fejtörést okoz, hogy kitaláld kit főzz napról napra? Mi segítünk. Inspirálódj az általunk megosztott menükből!




  • A mai nap:

    2023.01.25, szerda. Pál és Henrik napja.

    Leves: Karfiollevél krémleves

    Hozzávalók:

    1. 1 nagyobb karfiol zsenge levelei (kb 80 dkg-1 kg közötti egész karfiol levelei)
    2. 5-7 kisebb karfiolrózsa
    3. 15 dkg burgonya
    4. 1 nagy fej vöröshagyma
    5. 1 kiskanál kakukkfű
    6. 1 evőkanál házi vegeta
    7. 2 dl tejszín
    8. ízlés szerint só
    9. ízlés szerint bors

    A recept ide kattintva folytatódik!>>>

    Főétel A: Húsos tészta tepsiben sajttal, tejfölösen

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg darált sertéshús
    2. 1 nagy fej vöröshagyma
    3. 2 ek olaj
    4. 1 kk só
    5. 1 nagy csipet bors
    6. 1 kk őrölt pirospaprika
    7. 1 ek házi darált paprika
    8. 3 koktélparadicsom (esetleg 1 kisebb darab paradicsom)

    A recept ide kattintva folytatódik!>>>

    Főétel B: Sárgaborsó főzelék virsli pörkölttel

    Hozzávalók:

    1. 20 dkg száraz sárgaborsó
    2. 1,5 liter víz
    3. 1 pohár tejföl (140 g)
    4. 2 púpos evőkanál liszt
    5. húsleves kocka
    6. 2 gerezd reszelt fokhagyma

    A recept ide kattintva folytatódik!>>>

    Desszert: Túrófánk lekvárral töltve

    Hozzávalók:

    1. 200 g túró
    2. 200 g rétesliszt
    3. csipet só
    4. 100 g tejföl
    5. 2 ek cukor
    6. 1 tojás

    A recept ide kattintva folytatódik!>>>

    Szólj hozzá