A mai nap:
Június 13. kedd, Antal és Anett napja.
Leves: Zöldborsós húsgombócos leves
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 4 közepes sárgarépa
- 2 közepes fehérrépa
- 1 kis karalábé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál finomliszt
- 3 l víz
- 1 ek olívaolaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Paradicsomos marhaszelet
Hozzávalók:
- 4 szelet marhafelsál
- 2 kk mustár
- 1 tk olívaolaj
- őrölt bors
- frissen őrölt bors
- só
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 tk vaj
- 1 ek rozsliszt
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Olasz rakott csirke
Hozzávalók:
- 1 egész sült csirke, vagy megmaradt sült csirkehús
- 20 dkg makaróni tészta
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 ek paradicsompüré
- só
- őrölt bors
- rozmaring
- 2 ek olaj
- 5 dkg margarin
- 15 dkg reszelt sajt
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Sült túrógombóc édes joghurttal
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 2 ek zabkorpa
- csipet só
- 2 tojássárgája
- édesítő ízlés szerint
- reszelt citromhéj
- 2 tojásfehérje habbá verve