Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? 2018.02.26. hétfő

Dátum: 2018-02-26 / Írta: Budai István / Látták: 34363 /

Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hétköznap segít neked eldönteni, hogy mi legyen a mai menü!




  • A mai nap:

    Február 26. hétfő, Edina és Géza napja. 216 éve született Victor Hugo francia költő.

    Leves: Minestrone

    mine

    A minestrone az olaszok zöldség levese, receptjének meghatározása szinte lehetetlen. Minden olaszországi területnek, sőt családnak megvan a saját receptje. Némelyikben van tészta, másikban nincs, néhányban van káposzta, bab, lencse, hol több, vagy kevesebb. Ebben a receptben egy Olaszországban vásárolt száraz hüvelyesekből összeállított keveréket használtam fel és egészítettem ki pár zöldséggel, végül apróra tört spagettit főztem bele. Reszelt Parmezánnal vagy Grana Padanoval megszórva az igazi!

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg keverék szárított hüvelyesekből (bab, feles borsó, lencse, adzuki bab, vörös lencse)
    2. 25 dkg apró szemű fehér bab
    3. 1 doboz vörös bab konzerv
    4. 1 vöröshagyma
    5. 2 ek olívaolaj
    6. 2 sárgarépa
    7. 2 fehérrépa
    8. 0,5 zellergumó
    9. 10 db kelbimbó
    10. 1 cékla
    11. 1 l alaplé
    12. 1 cukkini
    13. 4 paradicsom
    14. 10 dkg spagetti
    15. frissen őrölt bors
    16. chili (elhagyható)
    17. reszelt parmezán

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Főétel: Húsgombócok krémes, petrezselymes mártásban

    gombocok

    Ez az egyszerű, krémes fogás egy kevés megmaradt darált húsból készült. A gyerekek kedvéért egész apró, mondhatni mini gombócokat sodortam, így egy egész nagy serpenyőben meg is tudtam egyszerre sütni őket, mind a 31-et. A petrezselyem természetesen más zöld fűszerekkel is helyettesíthető, attól függően, hogy épp mi található otthon. Igazi családi kedvenc, melegen főtt tésztával, de akár rizzsel is tökéletes!

    Hozzávalók:

    Gombócokhoz:

    1. 30 dkg darált sertéshús
    2. 1 kisebb tojás
    3. 3 púpos ek zsemlemorzsa
    4. 1 csapott kk só
    5. 1 nagy csipet őrölt bors
    6. 1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
    7. 3-4 ek olaj a sütéshez

    Mártáshoz:

    1. 3 dl főzőtejszín
    2. 1 csapott tk liszt
    3. 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
    4. 0,5 kk házi fokhagymakrém
    5. 1 csipet só

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Desszert: Narancsos túrós süti

    turos

    Ennél egyszerűbb és gyorsabb túrós süti nincs a világon, vagy ha mégis van, nagyon jól rejtőzik előlünk! Tökéletes megkoronázása az ebédnek, akár hétköznapokra is, hiszen 35 perc alatt elkészül és ebből 30 perc a sütés. :)

    Hozzávalók:

    1. 0,5 kg túró
    2. 6 tojás
    3. 1 pohár tejföl (2 dl)
    4. 16 dkg cukor
    5. 1 csomag vaníliás cukor
    6. 14 dkg liszt
    7. 1 csomag sütőpor
    8. 1-2 narancs reszelt héja és leve
    9. porcukor

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szülinapi torta: Mákos guba torta, madártej krémmel

    gubatorta

    Szerencsés az, akinek ma van a születésnapja, hiszen két klasszikus édesség is megbújt a mai tortánkban.

    Hozzávalók egy 18 cm-es kapcsos formához:

    1. 6 db vajas kifli
    2. 5 dl tej
    3. 2 db tojássárgája
    4. 5 dkg vaj
    5. 1 mk vanília paszta
    6. 5 dkg cukor
    7. 8 dkg darált mák (nyugodtan lehet több)
    8. fél citrom reszelt héja

    A recept ide kattintva folytatódik a Nassolda blogon! >>>

    Napi tipp: A tökéletes kelt tészta titka

    teszta

    A kelt tészta számos finom sütemény alapja, azonban elkészítése komoly figyelmet igényel, ennek köszönhetően sok háziasszony fél az elkészítésétől. Ha eddig te is azok közé tartoztál, akik kevés sikerrel készítették el a kelt tésztát, vagy éppen bele sem mertél vágni, íme néhány tipp, melyeknek köszönhetően te is könnyen és gyorsan elkészítheted a tökéletes kelt tésztát.

    A cikk ide kattintva folytatódik! >>>

    Ezt néztétek egy éve:

    Nem hittük el, hogy lehetséges, így kénytelenek voltunk kipróbálni! Azóta is imádjuk!

    Közzétette: Receptneked.hu – 2015. február 17.

    Szólj hozzá