A mai nap:
Február 26. hétfő, Edina és Géza napja. 216 éve született Victor Hugo francia költő.
Leves: Minestrone
A minestrone az olaszok zöldség levese, receptjének meghatározása szinte lehetetlen. Minden olaszországi területnek, sőt családnak megvan a saját receptje. Némelyikben van tészta, másikban nincs, néhányban van káposzta, bab, lencse, hol több, vagy kevesebb. Ebben a receptben egy Olaszországban vásárolt száraz hüvelyesekből összeállított keveréket használtam fel és egészítettem ki pár zöldséggel, végül apróra tört spagettit főztem bele. Reszelt Parmezánnal vagy Grana Padanoval megszórva az igazi!
Hozzávalók:
- 50 dkg keverék szárított hüvelyesekből (bab, feles borsó, lencse, adzuki bab, vörös lencse)
- 25 dkg apró szemű fehér bab
- 1 doboz vörös bab konzerv
- 1 vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 0,5 zellergumó
- 10 db kelbimbó
- 1 cékla
- 1 l alaplé
- 1 cukkini
- 4 paradicsom
- 10 dkg spagetti
- frissen őrölt bors
- só
- chili (elhagyható)
- reszelt parmezán
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Főétel: Húsgombócok krémes, petrezselymes mártásban
Ez az egyszerű, krémes fogás egy kevés megmaradt darált húsból készült. A gyerekek kedvéért egész apró, mondhatni mini gombócokat sodortam, így egy egész nagy serpenyőben meg is tudtam egyszerre sütni őket, mind a 31-et. A petrezselyem természetesen más zöld fűszerekkel is helyettesíthető, attól függően, hogy épp mi található otthon. Igazi családi kedvenc, melegen főtt tésztával, de akár rizzsel is tökéletes!
Hozzávalók:
Gombócokhoz:
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 kisebb tojás
- 3 púpos ek zsemlemorzsa
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
- 3-4 ek olaj a sütéshez
Mártáshoz:
- 3 dl főzőtejszín
- 1 csapott tk liszt
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
- 0,5 kk házi fokhagymakrém
- 1 csipet só
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Desszert: Narancsos túrós süti
Ennél egyszerűbb és gyorsabb túrós süti nincs a világon, vagy ha mégis van, nagyon jól rejtőzik előlünk! Tökéletes megkoronázása az ebédnek, akár hétköznapokra is, hiszen 35 perc alatt elkészül és ebből 30 perc a sütés. :)
Hozzávalók:
- 0,5 kg túró
- 6 tojás
- 1 pohár tejföl (2 dl)
- 16 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 14 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1-2 narancs reszelt héja és leve
- porcukor
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Szülinapi torta: Mákos guba torta, madártej krémmel
Szerencsés az, akinek ma van a születésnapja, hiszen két klasszikus édesség is megbújt a mai tortánkban.
Hozzávalók egy 18 cm-es kapcsos formához:
- 6 db vajas kifli
- 5 dl tej
- 2 db tojássárgája
- 5 dkg vaj
- 1 mk vanília paszta
- 5 dkg cukor
- 8 dkg darált mák (nyugodtan lehet több)
- fél citrom reszelt héja
A recept ide kattintva folytatódik a Nassolda blogon! >>>
Napi tipp: A tökéletes kelt tészta titka
A kelt tészta számos finom sütemény alapja, azonban elkészítése komoly figyelmet igényel, ennek köszönhetően sok háziasszony fél az elkészítésétől. Ha eddig te is azok közé tartoztál, akik kevés sikerrel készítették el a kelt tésztát, vagy éppen bele sem mertél vágni, íme néhány tipp, melyeknek köszönhetően te is könnyen és gyorsan elkészítheted a tökéletes kelt tésztát.
A cikk ide kattintva folytatódik! >>>
Ezt néztétek egy éve:
Nem hittük el, hogy lehetséges, így kénytelenek voltunk kipróbálni! Azóta is imádjuk!
Közzétette: Receptneked.hu – 2015. február 17.