Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? 2018.02.08. csütörtök

Dátum: 2018-02-08 / Írta: Budai István / Látták: 58564 /

Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hétköznap segít neked eldönteni, hogy mi legyen a mai menü!




  • A mai nap:

    Február 8. csütörtök, Aranka napja.

    Leves: Frankfurti leves

    frankfurti

    Hozzávalók:

    1. 1 kisebb fej kelkáposzta
    2. 4 db krumpli
    3. 10-15 dkg gomba (elhagyható)
    4. 1 csomag füstölt, vagy natúr virsli
    5. bors
    6. ételízesítő
    7. őrölt köménymag

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Főétel A: Hamis pizza 30 perc alatt

    hamispizza

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    1. 35 dkg liszt
    2. 1 kk só
    3. 1 ek sütőpor (egy tasak)
    4. 1 kk morzsolt oregánó
    5. 1 ek olaj
    6. 5 dkg vaj/margarin
    7. 2,5 dl tej

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Főétel B: Zöldségágyon sült csirke

    zoldsegagyon

    Hozzávalók:

    1. 4 db csirkecomb, fél csontos csirkemell
    2. 4-5 db krumpli
    3. 2 db alma
    4. 2 db sárgarépa
    5. fűszerek: só,bors,őrölt kömény
    6. zöld fűszerek:kakukkfű,majoránna
    7. 2 tk mustár
    8. 2+1 ek olívaolaj
    9. 1 dl húsleves, vagy zöldségalaplé

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Desszert: Banános piskótatallér

    taller

    Hozzávalók:

    1. 370 g piskótatallér
    2. 3 nagyobb banán
    3. 460 g ét-, vagy tejcsokoládé
    4. 10 dkg margarin/vaj
    5. kb. 1,5 dl tej

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szülinapi torta: Sütés nélküli citromos túrótorta

    torta

    Hozzávalók:

    24 cm-es tortaformához:

    1. 20 dkg olvasztott margarin
    2. 25 dkg darált háztartási keksz

    Túrókrém:

    1. 45 dkg túró
    2. 15 dkg porcukor
    3. 2 citrom leve és lereszelt héja
    4. 2,5 dl habtejszín
    5. 20 g étkezési zselatin

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Ezt szerettétek egy éve:

    Egy igazi klasszikus, amit mindenkinek ismernie kell!

    Posted by Receptneked.hu on Saturday, April 4, 2015

    Szólj hozzá