A mai nap:
Március 20. hétfő, Klaudia napa. A mai napon kezdődik a csillagászati tavasz.
Leves: Tejfölös laskagomba leves
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál gyökér
- 30 dkg laskagomba
- 1 db burgonya
- 1 dl tejföl
- 1 kanál / csípős /pirospaprika
- 1 kk só
- 1 kk őrölt fekete bors
- 2 szál zeller zöld
- 2 szál petrezselyem zöld
- 5 dkg csigatészta
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel A: Magyaros rakott káposzta
Hozzávalók:
- 1 bögre rizs (2,5 dl)
- 0,5 kg sertéslapocka darálva
- 70 dkg hordós savanyú káposzta
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mk pirospaprika
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 tk házi paprikakrém
- 4 ek étolaj
- 450 g tejföl
- 2 tojás
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel B: Mozzarellával sült fusilli
Hozzávalók:
- 30 dkg fusilli
- 4 dl lm tejföl
- 10 dkg enyhén csípős paraszt kolbász
- 12 dkg lm mozzarella
- 4 ek aprított petrezselyemzöld
- ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Diétás főétel: Hawaii csirkemell
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell
- 10 dkg gépsonka
- fél doboz szeletelt konzerv ananász
- 20 dkg reszelt sajt
- só, bors
- sült csirke fűszersó (el is maradhat)
- olaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Desszert: Villámgyors lekváros párna
Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- 1 kis üveg szilvalekvár