Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? 2023.03.29.

Dátum: 2023-03-29 / Írta: Budai István / Látták: /

Neked is fejtörést okoz, hogy kitaláld mit főzz napról napra? Mi segítünk. Inspirálódj az általunk megosztott menükből!




  • A mai nap:

    2023.03.29. szerda. Auguszta és Bertold napja.

    Leves: Májgombóc leves

    Hozzávalók:

    1. 4 szál sárgarépa
    2. 1 zsenge karalábé
    3. 1 fej vöröshagyma
    4. 1 csokor friss petrezselyemlevél
    5. 2 szál zellerlevél
    6. 1 fehér húsú paprika
    7. 3 krumpli
    8. 1 tk só
    9. 1 kk bors
    10. 1 tk házi készítésű darált paprika

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Főétel A: Krémsajtos bundában sült hússzeletek

    Hozzávalók:

    1. 13 szelet hús
    2. 4 dl tej
    3. 12 ek liszt
    4. 2 tojás
    5. 2 db natúr tömlős krémsajt (200 g)
    6. 1 ek étolaj
    7. őrölt fekete bors (ízlés szerint)
    8. 2-3 gerezd fokhagyma (zúzott)
    9. só (ízlés szerint)

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Főétel B: “Párán főtt” (Gőzgombóc)

    Hozzávalók 12 darabhoz:

    1. 50 dkg liszt
    2. 5 dkg vaj(puha)
    3. 2 tojás
    4. csipet só
    5. 1 tk cukor
    6. 2 dkg friss élesztő
    7. 1 dl tej

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Desszert: Hajtogatott medvehagymás pogácsa

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg búzaliszt
    2. 1 ek só
    3. 25 dkg vaj/margarin
    4. 1 tojás
    5. 18 dkg tejföl (20%-os)
    6. 50 ml zsíros tejszín
    7. 1 csipet kristálycukor
    8. 25 g élesztő (friss)

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szólj hozzá