1. Skót krémes
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 1 cs szalakáli
- kb 2 dl tej
- 10-15 dkg cukor ízlés szerint
- 1 cs vaníliás cukor
Krémhez:
- 1,25 l tej
- 4 púpos ek liszt
- 1 ek vaníliás cukor
- 6 púpos ek cukor
- 5 tojás (ha kevesebb tojásod, van az sem probléma)
Máz:
- 2 ek kakaópor
- 4 ek cukor
- 3-4 ek tej
- 5 dkg margarin
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Krémes francia rakott burgonya
Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 4 ek olívaolaj
- 1 kk kakukkfű (szárított)
- 2 evőkanál finomliszt
- 5 dl tej
- 2,5 dl víz
- szerecsendió ízlés szerint
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 kg burgonya
- 10 dkg reszelt sajt
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Koldus torta
Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 8 dkg margarin
- egy késhegynyi szódabikarbóna
- 1 tojás
- 14 dkg cukor
- 2-3 dl tej
A krémhez:
- 40 dkg kristálycukor
- 2 liter tej
- 10 púpos evőkanál liszt
- 5 evőkanál kakaópor
- 25 dkg margarin
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Hamis túrós
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 5 tojássárgája
- csipet só
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 8 csapott evőkanál kristálycukor
- 5 dl tej
- 40 dkg tejföl
- 5 tojásfehérje
- 1 citrom reszelt héja
A tetejére:
- porcukor
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Tejszínes, tárkonyos csirkeragu leves
Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 30 dkg zöldborsó
- 30 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír
- 1 ek ételízesítő
- 1 ek finomliszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 pohár levestészta
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek tárkony
- 1 citrom leve