Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Március kedvenc receptjei: TOP5

Dátum: 2015-12-23 / Írta: Budai István / Látták: 3147 /

Év végéig hónapról-hónapra végigvesszük a legnépszerűbb recepteket! Íme a márciusi toplista!




  • 1. Skót krémes

    skot

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    1. 50 dkg liszt
    2. 5 dkg margarin
    3. 1 cs szalakáli
    4. kb 2 dl tej
    5. 10-15 dkg cukor ízlés szerint
    6. 1 cs vaníliás cukor

    Krémhez:

    1. 1,25 l tej
    2. 4 púpos ek liszt
    3. 1 ek vaníliás cukor
    4. 6 púpos ek cukor
    5. 5 tojás (ha kevesebb tojásod, van az sem probléma)

    Máz:

    1. 2 ek kakaópor
    2. 4 ek cukor
    3. 3-4 ek tej
    4. 5 dkg margarin

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    2. Krémes francia rakott burgonya

    kremes

    Hozzávalók:

    1. 2 gerezd fokhagyma
    2. 2 közepes fej vöröshagyma
    3. 4 ek olívaolaj
    4. 1 kk kakukkfű (szárított)
    5. 2 evőkanál finomliszt
    6. 5 dl tej
    7. 2,5 dl víz
    8. szerecsendió ízlés szerint
    9. só ízlés szerint
    10. bors ízlés szerint
    11. 1 kg burgonya
    12. 10 dkg reszelt sajt

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    3. Koldus torta

    koldus

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    1. 60 dkg liszt
    2. 8 dkg margarin
    3. egy késhegynyi szódabikarbóna
    4. 1 tojás
    5. 14 dkg cukor
    6. 2-3 dl tej

    A krémhez:

    1. 40 dkg kristálycukor
    2. 2 liter tej
    3. 10 púpos evőkanál liszt
    4. 5 evőkanál kakaópor
    5. 25 dkg margarin

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    4. Hamis túrós

    hamisturos

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    1. 25 dkg margarin
    2. 20 dkg kristálycukor
    3. 5 tojássárgája
    4. csipet só
    5. 40 dkg liszt
    6. 1 csomag sütőpor

    A töltelékhez:

    1. 2 csomag vaníliaízű pudingpor
    2. 8 csapott evőkanál kristálycukor
    3. 5 dl tej
    4. 40 dkg tejföl
    5. 5 tojásfehérje
    6. 1 citrom reszelt héja

    A tetejére:

    1. porcukor

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    5. Tejszínes, tárkonyos csirkeragu leves

    csirkeragu

    Hozzávalók:

    1. 1 csirkemell filé
    2. 2 szál sárgarépa
    3. 2 szál fehérrépa
    4. 30 dkg zöldborsó
    5. 30 dkg gomba
    6. 1 fej vöröshagyma
    7. 3 gerezd fokhagyma
    8. 2 ek zsír
    9. 1 ek ételízesítő
    10. 1 ek finomliszt
    11. 1 kávéskanál pirospaprika
    12. 1 pohár levestészta
    13. 2 dl főzőtejszín
    14. 1 ek tárkony
    15. 1 citrom leve

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szólj hozzá