Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Különleges bejglik karácsonyra, idén próbálj ki valami új ízt

Dátum: 2019-12-05 / Írta: Budai István / Látták: 1474 /

Bejgli nélkül nem volt még karácsony és nem lesz idén sem. Ha idén végre rászánod magad, hogy te készítsd el az ünnepi asztalra való bejglit, a hagyományos ízek mellett, mint a diós és a mákos, kísérletezhetsz bátrabb változatokkal is




  • 1. Sütőtökös-narancsos bejgli

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg sütőtök sütve, összenyomkodva
    2. 6 dkg narancslekvár
    3. 15 dkg cukor
    4. 1 narancs leve és reszelt héja
    5. 10 dkg kandírozott narancshéj
    6. 2 cm-es darab gyömbér reszelve

    Így készítsd el:

    – A sült sütőtököt villával törjük össze, keverjük hozzá a narancslekvárt, a cukrot, a narancs levét és reszelt héját, valamint a reszelt gyömbért. Egy kis edényben 15 percig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Kenjük rá a bejgli tésztájára és utólag szórjuk meg a kandírozott narancshéjjal.

    2. Marcipános bejgli

    Hozzávalók:

    1. 20 dkg mandula darálva
    2. 12 dkg cukor
    3. 1 csomag vaníliás cukor
    4. 1 rúd vanília
    5. mandulaaroma
    6. vanília aroma
    7. rum
    8. 1 dl víz

    Így készítsd el:

    – A mandulát a cukorral, a vaníliás cukorral, a vanília rúddal és a vízzel tegyük fel főni.
    – Ha már felfőtt, vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a rumot, valamint a mandula- és vaníliaaromát.
    – Várjuk meg, míg kihűl, ezután töltsük meg vele a bejglit.

    3. Mandulás-vörösáfonyás bejgli

    Hozzávalók:

    1. 10 dkg aszalt vörösáfonya
    2. 30 dkg őrölt mandula
    3. 20 dkg cukor
    4. 2 teáskanál mandulaaroma
    5. 0,6 dl tej
    6. fél citrom reszelt héja

    Így készítsd el:

    – A hozzávalókat összekeverjük, a tejet felforrósítjuk. A forró tejet ráöntjük a hozzávalókra, elkeverjük, majd a hűtőbe tesszük. Kihűlve kenjük rá a bejglire.

    4. Mogyorós bejgli

    Hozzávalók:

    1. 20 dkg darált mogyoró
    2. 1 dl tej
    3. 10 dkg cukor
    4. rum aroma

    Így készítsd el:

    – A tejet a cukorral felforraljuk, belekeverjük a darált mogyorót és a rumaromát.
    – 10 percig főzzük.
    – Kihűlve kenjük meg vele a tésztát.

    5. Káposztás bejgli

    Hozzávalók:

    1. 1,5 kg édeskáposzta
    2. bors
    3. cukor
    4. 10 dkg margarin

    Így készítsd el:

    – A káposztát lereszeljük és kinyomkodjuk belőle a nedvességet.
    – Sózzuk, borsozzuk, kevés cukorral összekeverjük.
    – A margarint egy edényben felolvasztjuk, beletesszük a káposztát és kissé megpirítjuk.

    6. Gesztenyés-aszalt gyümölcsös bejgli

    Hozzávalók:

    1. 400 g gesztenyemassza
    2. 150 g aszalt gyümölcs apróra vágva
    3. ízlés szerint porcukor és rum a gesztenyemassza ízesítéséhez

    Így készítsd el:

    – Aszalt gyümölcsből használjunk minél több félét.
    – A gesztenyemasszát villával pépesítsük, keverjük hozzá a cukrot és a rumot vagy rumaromát, majd adjuk hozzá az apróra vágott aszalt gyümölcsöt.
    – Mivel ezt a tölteléket nem kell főzni, azonnal tölthetjük vele a tésztát.

     

    Ha pedig a tésztához is szükséged van receptre, kattints ide! 

    Szólj hozzá