1. Áfonyás joghurtos süti recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 10,5 dkg zabpehelyliszt
- 16,5 dkg barna rizsliszt
- 2,5 dkg útifűmaghéj
- 5 dkg édesítőszer (1:4 arányú)
- 8 g sütőpor
- 1 evőkanál citromlé
- 3,4 dl víz
Tetejére:
- 15 dkg áfonya
- 16,5 dkg növényi joghurt
- édesítőszer ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Epres-erdei gyümölcsös pohárkrém recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Bodzás-epres panna cotta recept
Hozzávalók:
- 2 nagyobb bodzavirág
- 20 dkg eper
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 ek kristálycukor
- 1/2 citrom reszelt héja és leve
- 1 kk őrölt fahéj
- 2 dl víz
- 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
- 4-5 nagyobb szem eper felszeletelve
Vaníliás-tejfölös réteghez:
- 3 dl tejföl
- 3 cs vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 1/2 citrom reszelt héja és leve
- 1,5 dl habtejszín
- 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
- kell még majd pár darab babapiskóta a panna cotta tetejére
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Málnás-kókuszos panna cotta recept
Hozzávalók:
4 db 2 dl-es pohárhoz:
- 50 dkg málna
- 4 dl tej
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2,5 dl tejszín
- 4-5 ek barna cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 tk zselatin (por)
- kókuszchips (elhagyható)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Fehércsokis-citromos kosárkák recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 12 dkg liszt
- 3 dkg holland kakaópor
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- reszelt citromhéj
Töltelék:
- 30 dkg fehér csokoládé
- 1 dl habtejszín (minimum 30%-os)
- 0,5 db nagy citrom leve
Díszítés:
- áfonya
- málna
- eper
- ribizli
- egres
- citromhéj
- mentalevél
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Vaníliás panna cotta málazselével recept
Hozzávalók:
- 200 ml tej (használjunk félzsíros vagy alacsonyabb zsírtartalmú tejet. A zsíros tejtől sűrű lessz a panna cotta nem pedig lágy és könnyű)
- 300 ml tejszín 30 %-os
- 30 g kristálycukor
- 2 zselatinlap (mindig hideg vízbe áztassuk a lapzselatint! Ha a víz meleg a zselatin feloldódik benne és használhatatlan lesz!)
- 2 teáskanál vaníliapaszta vagy egy vaníliarúd kikapart belseje
Málnazselé:
- 140 g málnapüré
- 1 teáskanál vaníliapaszta
- 1/2 lapzselatin
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Áfonyás zúzmara szelet recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 18 dkg liszt
- 6 g sütőpor
- 5 dkg puha vaj
- 1 dl tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Krémhez:
- 4 dl tej
- 5 evőkanál búzadara
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1/2 rúd vanília magjai
Töltelékhez:
- kb. 25 dkg áfonya
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Meggyes, csokis őzgerinc recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 12,5 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 12,5 dkg porcukor
- fél üveg magozott meggybefőtt
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12,5 dkg vaj
A mázhoz:
- 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál tej
- 6 dkg vaj
A szóráshoz:
- kókuszreszelék