Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával

Dátum: 2025-06-05 / Írta: / Látták: /

Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletesek! Legyen szó elegáns panna cottáról, friss pohárkrémről vagy egy egyszerű, mégis mutatós gyümölcsös süteményről, ebben a válogatásban mindenki megtalálja a kedvencét. Az eper, málna, áfonya, bodza és fehércsoki ízei könnyed harmóniában találkoznak, a készítésük pedig gyerekjáték. Ha valami gyorsan elkészíthető, mégis különleges édességet keresel, ezek a receptek a legjobb választások!

  • 1. Áfonyás joghurtos süti recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 10,5 dkg zabpehelyliszt
    • 16,5 dkg barna rizsliszt
    • 2,5 dkg útifűmaghéj
    • 5 dkg édesítőszer (1:4 arányú)
    • 8 g sütőpor
    • 1 evőkanál citromlé
    • 3,4 dl víz

    Tetejére:

    • 15 dkg áfonya
    • 16,5 dkg növényi joghurt
    • édesítőszer ízlés szerint

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Epres-erdei gyümölcsös pohárkrém recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Bodzás-epres panna cotta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 nagyobb bodzavirág
    • 20 dkg eper
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3 ek kristálycukor
    • 1/2 citrom reszelt héja és leve
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 2 dl víz
    • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
    • 4-5 nagyobb szem eper felszeletelve

    Vaníliás-tejfölös réteghez:

    • 3 dl tejföl
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 15 dkg porcukor
    • 1/2 citrom reszelt héja és leve
    • 1,5 dl habtejszín
    • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
    • kell még majd pár darab babapiskóta a panna cotta tetejére

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Málnás-kókuszos panna cotta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    4 db 2 dl-es pohárhoz:

    • 50 dkg málna
    • 4 dl tej
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 2,5 dl tejszín
    • 4-5 ek barna cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 4 tk zselatin (por)
    • kókuszchips (elhagyható)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Fehércsokis-citromos kosárkák recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 12 dkg liszt
    • 3 dkg holland kakaópor
    • 10 dkg margarin
    • 5 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • reszelt citromhéj

    Töltelék:

    • 30 dkg fehér csokoládé
    • 1 dl habtejszín (minimum 30%-os)
    • 0,5 db nagy citrom leve

    Díszítés:

    • áfonya
    • málna
    • eper
    • ribizli
    • egres
    • citromhéj
    • mentalevél

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Vaníliás panna cotta málazselével recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 200 ml tej (használjunk félzsíros vagy alacsonyabb zsírtartalmú tejet. A zsíros tejtől sűrű lessz a panna cotta nem pedig lágy és könnyű)
    • 300 ml tejszín 30 %-os
    • 30 g kristálycukor
    • 2 zselatinlap (mindig hideg vízbe áztassuk a lapzselatint! Ha a víz meleg a zselatin feloldódik benne és használhatatlan lesz!)
    • 2 teáskanál vaníliapaszta vagy egy vaníliarúd kikapart belseje

    Málnazselé:

    • 140 g málnapüré
    • 1 teáskanál vaníliapaszta
    • 1/2 lapzselatin

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Áfonyás zúzmara szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 18 dkg liszt
    • 6 g sütőpor
    • 5 dkg puha vaj
    • 1 dl tejföl
    • 1 citrom reszelt héja

    Krémhez:

    • 4 dl tej
    • 5 evőkanál búzadara
    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 1/2 rúd vanília magjai

    Töltelékhez:

    • kb. 25 dkg áfonya

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Meggyes, csokis őzgerinc recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 12,5 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor
    • 12,5 dkg porcukor
    • fél üveg magozott meggybefőtt
    • 3 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12,5 dkg vaj

    A mázhoz:

    • 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 10 dkg porcukor
    • 2 evőkanál tej
    • 6 dkg vaj

    A szóráshoz:

    • kókuszreszelék

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá