1. Sajtos gombás pulykaszelet
Hozzávalók:
- 5 szelet pulykamellfilé
- 1 zöldhagyma
- 2 szelet sárga paprika
- néhány karika kápia paprika
- 4 nagy csiperke gomba
- petrezselyemzöld
- 2 szál zöld fokhagymaszár
- só
- bors
- 15 dkg sajt (ementáli, füstölt Karaván, parmezán)
- 2 ek olaj + 1 ek olívaolaj
- 1 tk édes nemes pirospaprika
- 1 púpozott ek rozsliszt
- 1 cl konyak
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Sertésszelet tejszínes-sajtos Fettuccine tésztával
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 150 gramm Fettucine tészta
- 1 dl tejszín
- 4 ek reszelt (Trappista) sajt
- 1 ek reszelt Karaván sajt
- 1 dónyi vaj
- só
- bors
- 1 ek olaj
- friss metélőhagyma
- petrezselyemzöld
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Mustáros csirke
Hozzávalók:
Páchoz:
- 2 púpozott tk mustár
- 1 ek olívaolaj
- 2 nagy csipetnyi frissen őrölt bors
- 1 csipetnyi csilipaprika
Továbbá:
- 6 db csirke alsó comb
- 1 jó marék rusztikusan felaprított póréhagyma
- 5-6 szál medvehagyma
- só
- 1 dl fehérbor
- 1 ek olaj
- diónyi vaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Citromos lazac
Hozzávalók:
- 2 lazacfilé
- 3-4 citromkarika
- frissen facsart citromlé
- zöld kapor (vagy szárított)
- 2 diónyi vaj
- 2 ek olívaolaj (vagy napraforgóolaj)
- frissen őrölt bors
- 1-2 koktél paradicsom
- 3-4 szelet paprika
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Zöld fűszeres karalábé húsgombóccal
Hozzávalók:
- 2 közepes méretű zsenge karalábé
- 1 sárgarépa
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 ek. apróra vágott zöldhagyma
- Zöld fűszerek: csokor petrezselyem, kapor,csombor (borsikafű), egy fokhagymaszár
- 2 ek rizs
- só, bors
- 1 dl tejföl, 1 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál rozs -1 tk fehér liszt
- 1 mk .piros őrölt paprika
- 1 ek olaj
- egy szelet tévé paprika
- egy kisebb paradicsom
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Csomboros, hagymás csirkemáj
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemáj
- 1 póréhagyma( ha nincs akkor 2 közepes vöröshagyma, vagy zöldhagyma, abból legalább 4 db)
- 1 paprika
- 4-5 koktél paradicsom,vagy egy közepes nagyságú paradicsom
- só
- bors
- csombor 3-4 csipetnyi (borsikafű)
- 2 cl konyak, vagy ha nincs akkor bor
- 2 evőkanál olaj