Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A nyár egyik nagy slágere a citrom! -5 nagyszerű recepttel

Dátum: 2023-07-24 / Írta: Budai István / Látták: /

A citrom nagy kedvenc nyáron is a kellemes, savanykás ízével, de gondoltad volna, hogy nem csak a süteményeket, desszerteket varázsolja szuper ízűvé? Ezekkel a savanykás, hűsítő ételekkel könnyedén átvészelheted a forró nyarat.




  • 1. Citromos cukkinilekvár

    Hozzávalók:

    1. 1,25 kg cukkini tisztítva (héj és mag nélkül)
    2. 2 citrom
    3. 40 dkg cukor
    4. 1 csomag 2:1-ben dzsemfix

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    2. Citromos-bazsalikomos patiszonkrémleves pörkölt dióval

    Hozzávalók:

    1. 1 db zsenge sárga patiszon
    2. 1 fej vöröshagyma
    3. 1/2 citrom leve
    4. 1 marék friss bazsalikom
    5. őrölt színes bors
    6. egy csipet szerecsendió
    7. 2 tk ételízesítő
    8. 1 ek olívaolaj
    9. 2 dkg vaj
    10. 2 ek tejföl (púpozott)
    11. 5 dl víz

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    3. Citromos-mascarponés spagetti

    Hozzávalók:

    1. 20 dkg spagetti
    2. 25 dkg mascarpone
    3. 15 dkg reszelt sajt
    4. reszelt citromhéj
    5. őrölt bors

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    4. Palacsintabundás halszeletek citromosan

    Hozzávalók:

    1. 4 nagyobb szelet hal
    2. 1-1 csipet só, bors
    3. 0,3 citrom leve
    4. 1 csésze liszt a forgatáshoz (kb 2 dl)
    5. 2 kisebb kisebb
    6. 3 púpos ek liszt
    7. 0,5 kk só
    8. 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd zúzott)
    9. kb 0,5 dl tej
    10. olaj a sütéshez

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    5. Citromos halkrém

    Hozzávalók:

    1. 1 konzerv füstölt sprotni
    2. 1 konzerv más olajos hal (esetemben hering)
    3. fél citrom leve
    4. 2 ek magozott olajbogyó (kb 10 szem)
    5. 15-20 szem kapribogyó
    6. 5 dkg vaj
    7. 2 kk mustár
    8. 2 ek majonéz
    9. esetleg só, őrölt bors, én nem tettem, enélkül is remek volt

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szólj hozzá