Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A legjobb desszertgolyók: 3 recept, pár perc alatt!

Dátum: 2020-03-09 / Írta: Budai István / Látták: 1564 /

Nincs kedved órákat készülődni? Akkor ezek a receptek Neked szólnak!




  • 1. Narancsos gesztenyegolyó

    Hozzávalók:

    1. 25 dkg gesztenyemassza
    2. 10 dkg darált keksz
    3. 1 kk cukrozatlan kakaópor
    4. 1 kávéskanál fahéj (őrölt)
    5. 1 narancs (reszelt héja és leve)
    6. 5 dkg vaj
    7. étcsokoládé forgács vagy lapka a forgatáshoz

    Elkészítése:

    A kekszmozsához hozzáadjuk az összes alapanyagot, majd jól összedolgozzuk az egészet, hogy a massza homogén állagú legyen.

    Ha túl lágynak találjuk kekszporral, ha túl keménynek, akkor pedig narancslével javítunk az állagán.

    Vizes kézzel kisebb golyókat formázunk (így nem tud rátapadni a massza), majd a kész golyókat reszelt étcsoki forgácsokba hempergetjük.

    2. Puncsgolyó 

    Hozzávalók:

    1. 25 dkg babapiskóta (+ a hempergetéshez)
    2. 8 dkg porcukor
    3. 1 csomag vaníliás cukor
    4. 20 dkg sárgabarack lekvár
    5. 5 dkg mazsola
    6. 1 ek kakaó
    7. 0,5 dl víz
    8. 0,5 üveg rum aroma

    Elkészítése:

    Egy edénybe öntsük bele a vizet, adjuk hozzá a cukrot, a lekvárt és a mazsolát. Főzzük rövid ideig, hogy a cukor elolvadjon, és a mazsola kissé megduzzadjon, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a kakaót és a rum aromát. Keverjük alaposan össze, és tegyük félre hűlni.

    Közben a babapiskótát daráljuk le, és tegyük félre. (Kicsivel többet daráljunk, hogy maradjon a hempergetéshez is.)

    Ha kihűlt a lekvár, szórjuk bele a ledarált babapiskótát, és gyúrjuk össze. Vizes kézzel formázzunk diónyi golyókat a masszából, majd hempergessük meg a félretett, darált babapiskótába.

    Az elkészült golyókat hagyjuk pár órát, vagy akár egész éjszakát állni, hogy az ízek kellően összeérjenek.

    3. Tiramisu trüffel

    Hozzávalók:

    1. 200 g babapiskóta
    2. 250 g mascarpone
    3. 4-5 evőkanál presszó kávé
    4. 4 evőkanál porcukor
    5. cukrozatlan kakaópor

    Elkészítése:

    A babapiskótát késes aprítóban őröljük porrá vagy egy zacskóba téve hús klopfolóval vagy nyújtófával “verjük” nagyon apróra (ha nem akarjuk babapiskótával készíteni, akkor készítsük darált keksszel, de babapiskótával finomabb).

    Keverjük hozzá a piskótához a mascarponét, porcukrot és a kávét. Ha nagyon lágy lenne, akkor adhatunk hozzá még piskótát, amíg sűrűbb keksztészta állagot nem kapunk.

    1 órára hűtőbe tesszük.

    A hűtőből kivéve megforgatjuk kakaóporban.

    Szólj hozzá