Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

7 rakott krumpli recept, amit nem érdemes kihagyni

Dátum: 2024-09-12 / Írta: Budai István / Látták: /

A rakott krumpli igazi klasszikus a magyar konyhában, ami egyszerű alapanyagokból készül, mégis végtelenül változatos fogás. Ezt az egytálételt számtalan módon elkészíthetjük, legyen szó egy gazdag húsos verzióról, vagy egy könnyedebb, sajttal és zöldségekkel rétegezett variációról. Ebben a receptválogatásban nyolc különleges rakott krumpli receptet gyűjtöttünk össze, amelyek mindegyike új ízeket hoz az asztalra.




  • A rakott krumpli csirkével például egy könnyedebb változat, amelyben a hagyományos kolbászos változat helyett csirkemell kerül a krumpli rétegei közé. A fokhagymás rakott krumpli különlegessége, hogy a fokhagyma intenzív íze egészen új dimenziót ad ennek a hagyományos ételnek. A savanyú káposztás rakott krumpli pedig egy igazi magyaros fogás, amelyben a savanyú káposzta frissessége és a krumpli lágysága tökéletes harmóniában van. A szaftos, tunkolós változat garantálja, hogy egyetlen csepp szaft se maradjon a tányéron.

    A sajttal sült rakott krumpli minden sajtimádónak kötelező, hiszen a ropogós sajtréteg egyszerűen ellenállhatatlan. A csirkés-sajtos-paradicsomos változat egy mediterrán ihletésű fogás, ahol a paradicsom és a sajt íze tökéletesen kiegészíti a csirkét és a krumplit. Ha pedig egy gyors és egyszerű verzióra vágysz, a “lusta asszony rakott krumplija” nevéhez hűen pillanatok alatt összeállítható, mégis ugyanolyan ízletes, mint a hagyományos változatok.

    Ezek a receptek garantáltan feldobják a hétköznapi étkezéseket, és mindenki megtalálja a saját kedvencét!

    1. Rakott krumpli csirkével recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg felkockázott burgonya
    • 50 dkg csirkemell
    • 1 kis konzerv sűrített paradicsom.
    • 2 paradicsom
    • 1 nagyobb fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 25 dkg reszelt sajt
    • friss bazsalikom
    • étolaj
    • só, bors, ételízesítő
    • Ha van otthon, akkor egy kis bacon

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Rakott krumpli fokhagymásan recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1,5 kg krumpli
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 csomag darabolt bacon
    • 5 pár virsli
    • bors
    • petrzselyem
    • majoránna
    • petrezselyem
    • vaj
    • olaj
    • füstölt sajt
    • 2 tejföl
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Savanyú káposztás rakott krumpli recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg fehér édesburgonya
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 50 dkg savanyú káposzta
    • 5-10 dkg (cheddar) sajt

    A töltelékhez:

    • 50 dkg darált hús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1-2 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem
    • 2-3 evőkanál zsír (mindegy milyen)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg totu (krémes állagban)
    • 1 evőkanál citromlé
    • őrölt bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Szaftos-tunkolós rakott krumpli recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6 nagyobb burgonya
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 cm lángolt kolbász
    • 10 szelet bacon
    • 1/2 ü házi lecsó
    • 280 g tejföl
    • só és bors
    • 1 ek zsiradék

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Rakott krumpli sajttal sütve recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 8 szem nagyobb burgonya
    • 1 szál parasztkolbász
    • 10 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagy doboz tejföl
    • 30 dkg reszelt trappista sajt
    • őrölt fehér bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Csirkés-sajtos -paradicsomos rakott krumpli recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 0.8 kg csirkemell
    • 0.8 kg burgonya
    • bacon
    • 2 nagy fej paradicsom
    • 2 nagy fej hagyma
    • fűszersó
    • sajt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Lusta asszony rakott krumplija recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1-1,5 kg krumpli
    • 5 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 szál virsli
    • 10-15 dkg reszelt sajt
    • fél szál kolbász
    • 375 g tejföl
    • 2 dl tejszín
    • só, bors ízlés szerint

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá