1. Házi csalamádé
Hozzávalók:
- 2 kg káposzta
- 1 kg paprika (legyen benne piros is)
- 1/2 kg uborka
- 1 kg sárgarépa
- 1/2 kg vöröshagyma
- 0,5 kg cukor
- 7 dkg só (durva asztali, ne legyen jódozott, stb.)
- 1 kávéskanál borkén
- 5 dl 10%-os ecet
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Kakukkfüves savanyított karfiol
Hozzávalók:
(3 db 7 dl-es üveghez)
- 2 kis fej karfiol
- 1 l víz
- 1,5 ek kristálycukor
- 1,5 ek só
- 1 ek szemes bors
- 1 ek fekete mustármag
- 5 babérlevél
- 3,5 dl 10 %-os ecet
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Lengyel sós uborka
Hozzávalók:
- 10 kg uborka
- kb. 5-6 csomag kapor
- 5-6 fej fokhagyma
- kb. 8 liter forralt, meleg víz
- 8 ek só (minden literhez egy ek sót kell számolni)
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Svéd savanyúság télire
Hozzávalók:
- 4 kg uborka
- 1 kg vöröshagyma
- 6 dl cukor
- 8 dl víz
- 4 dl 10%-os ecet
- 1 dl só
- 1 kk szalicil
- 1 kk borkén
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Hordós bedobálós savanyúság
Hozzávalók:
- 10 liter víz
- 1 kg cukor
- 0,5 kg só
- 4,5 dkg nátrium benzoát
- 3 dkg timsó (gyógyszertárban szerezhető be)
- 1 dkg borkén
- 1 dkg citromsav
- 6 dl ecet (20%-os)
- 2 nagy db babérlevél
- 2 púpos ek szemes bors
- 2 ek mustármag
- 2 csipet koriandermag
- zöldségek tetszés szerint
(uborka, paprika, zöld paradicsom, hagyma, káposzta, karfiol)