Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

5 kipróbált savanyúság, amit bátran elkészíthetsz!

Dátum: 2016-09-06 / Írta: Budai István / Látták: 17297 /

Ugye nem szeretnéd kidobni a nyáron eltett savanyúságot? Válassz Te is kipróbált receptet!




  • 1. Házi csalamádé

    csalamade

    Hozzávalók:

    1. 2 kg káposzta
    2. 1 kg paprika (legyen benne piros is)
    3. 1/2 kg uborka
    4. 1 kg sárgarépa
    5. 1/2 kg vöröshagyma
    6. 0,5 kg cukor
    7. 7 dkg só (durva asztali, ne legyen jódozott, stb.)
    8. 1 kávéskanál borkén
    9. 5 dl 10%-os ecet

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    2. Kakukkfüves savanyított karfiol

    karfiol

    Hozzávalók:
    (3 db 7 dl-es üveghez)

    1. 2 kis fej karfiol
    2. 1 l víz
    3. 1,5 ek kristálycukor
    4. 1,5 ek só
    5. 1 ek szemes bors
    6. 1 ek fekete mustármag
    7. 5 babérlevél
    8. 3,5 dl 10 %-os ecet

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    3. Lengyel sós uborka

    uborka

    Hozzávalók:

    1. 10 kg uborka
    2. kb. 5-6 csomag kapor
    3. 5-6 fej fokhagyma
    4. kb. 8 liter forralt, meleg víz
    5. 8 ek só (minden literhez egy ek sót kell számolni)

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    4. Svéd savanyúság télire

    sved

    Hozzávalók:

    1. 4 kg uborka
    2. 1 kg vöröshagyma
    3. 6 dl cukor
    4. 8 dl víz
    5. 4 dl 10%-os ecet
    6. 1 dl só
    7. 1 kk szalicil
    8. 1 kk borkén

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    5. Hordós bedobálós savanyúság

    hordos

    Hozzávalók:

    1. 10 liter víz
    2. 1 kg cukor
    3. 0,5 kg só
    4. 4,5 dkg nátrium benzoát
    5. 3 dkg timsó (gyógyszertárban szerezhető be)
    6. 1 dkg borkén
    7. 1 dkg citromsav
    8. 6 dl ecet (20%-os)
    9. 2 nagy db babérlevél
    10. 2 púpos ek szemes bors
    11. 2 ek mustármag
    12. 2 csipet koriandermag
    13. zöldségek tetszés szerint
      (uborka, paprika, zöld paradicsom, hagyma, káposzta, karfiol)

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Szólj hozzá